Menu
0 Comments

Interzis cu bicicleta la Manastirea Cernica

10509702_10204398415619249_2861314522182532254_n

Daca esti credincios si biciclist in acelasi timp sau fiecare luate separat, trebuie sa renunti la una dintre cele doua pasiuni daca vrei sa vizitezi Manastirea Cernica. De ce? Pentru ca mai nou nu mai este permis accesul pe doua roti in incinta perimetrului lacasului de cult aflat in apropierea Bucurestiului.

Am aflat-o si noi pe pielea noastra, un grup de 21 de biciclisti, iesiti la o tura lejera de luni seara. Am fi vrut sa ne rugam, sa aprindem o lumanare sau poate doar sa bem o gura de apa rece din curtea manastirii, insa nu a fost posibil.

Intampinati la intrarea principala din sosea de un nene care ne-a explicat foarte clar ca “nu se mai poate”, am continuat calatoria mai departe in cautarea unui loc mai prietenos pentru comunitatea biciclistilor.

Off-the-record omul ne-a spus, asa mai pentru noi, ca decizia a fost luata in urma unui accident care ar fi avut loc intre un biciclist si o masina. Pentru cei care stiu cat de cat relieful de la Cernica, nu este deloc greu sa ne imaginam ca cei doi treubuie sa se fi “pupat” undeva pe coborarea/urcarea imediat dupa intrare.

Insa, de aici si pana la a interzice bicicleta e cale lunga si, drept sa va spun, masura este un pic exagerata, ca sa nu spun chiar discriminatorie fata de o categorie din ce in ce mai insemnata din cadrul comuntatii si aici ma refer evident la biciclisti.

Daca am merge pe logica inaltelor fete bisericesti de la Cernica, de ce nu au interzis si accesul masinilor, e drept, renuntand astfel la taxa simbolica de 2 lei de la intrare? E o intrebare care va ramane cu siguranta la stadiul de retorica.

Noi ne-am continuat plimbarea spre taramuri mai prietenoase si astfel drumul ne-a dus la Balaceanca, un loc cu o anumita rezonanta, dar care s-a dovedit extrem de primitor.

Comunitatea locala s-a bucurat de prezenta celor 21 de adevarati veloprieteni si ca sa vedeti ca lucrurile nu sunt chiar atat de negre precum par in alte locuri, parintele paroh din localitate s-a dovedit extrem de ospitalier si uman in acelasi timp.

Printr-un gest de mare omenie si prietenie pana la urma, domnia sa ne-a oferit la fiecare cate o inghetata (!), da curios nu?, si a acceptat chiar sa se fotografieze alaturi de noi, impartasindu-ne ca si dumnealui obisnuieste sa mearga pe bicicleta.

Asadar, domnilor de la Cernica, bicicleta chiar nu intra in contradictie cu ideea de Dumnezeu, ci doar noi oamenii prin propriile decizii facem ca lucrurile sa fie drepte sau strambe, dupa caz.

10351392_10204511878021512_4627280215471132732_n

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.