Menu
6 Comments

Adevaratii Veloprieteni in expeditie pe Valea Prahovei

Grupul Adevaratii Veloprieteni organizeaza o noua expeditie in afara Bucurestiului, o iesire tematica pe Valea Prahovei prin care se doreste vizitarea tuturor castelelor din aceasta zona a tarii.

Sâmbătă, 2 august 2014 ora 6:23 vor pleca din Gara Bucureşti Nord cu trenul CFR Regio 3001 pe ruta Bucureşti Bușteni cca 35 de biciclişti din grupul Adevăraţii Veloprieteni, într-o excursie tematică pe Valea Prahovei, cu întoarcere din Florești la ora 19:08 cu trenul CFR Regio 3008.

După modelul traseului de biciclete care parcurge, pe lângă castele, Valea Loarei, Adevărații Veloprieteni propun o plimbare pe la castelele de pe Valea Prahovei, porțiune pe care o putem considera ca făcând parte dintr-un viitor traseu cicloturistic prin România, RoVelo 01, după modelul celor din Europa, EuroVelo…

Este un traseu lejer, pentru toate categoriile de cicloturiști în care se vor vizita: Castelul Cantacuzino din Bușteni, Mănăstirea Caraiman din Busteni, Castelul Peleş, Sinaia, Castelul Pelișor (Sinaia), Mănăstirea Sinaia, Casa George Enescu (Sinaia), Casino-ul din Sinaia, Castelul Voievodal din Breaza (în prezent Hotel Parc), Crucea Eroilor din Breaza, Castelul Iulia Hasdeu din Câmpina și Palatul Micul Trianon din Florești.

Ca o paranteza la cele spuse deja mai sus, biciclistii participanti la aceasta veloexpeditie vor vizita gratis Casa George Enescu din Sinaia. Multumim pe aceasta cale doamnei Mariana Petrescu – PR in cadrul Muzeulul National.

Traseul arata in felul urmator:

Route 2704288 – powered by www.bikemap.net

Pentru buna desfăşurare a deplasării, reprezentanţii grupului Adevăraţii Veloprieteni au făcut o cerere de suplimentare a vagoanelor trenurilor specificate, cu vagoane speciale pentru transportul bicicletelor. Biletele de calatorie, atât pentru persoane cât şi pentru biciclete au fost deja achiziţionate, CFR încasând deja contravaloarea lor de cca 1200 lei.

Grupul Adevăraţii Veloprieteni a apărut pe facebook în urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate timp în care membrii acestuia au participat la sute de trasee cicloturistice, atât în Bucureşti cât şi în ţară şi în străinătate.

Regula de baza este respectul şi dialogul între membrii, în dorinţa de a participa la cât mai multe veloexpediții, prin care să fie simţită din plin bucuria de a fi ciclist.

Adevăraţii Veloprieteni
https://www.facebook.com/groups/velofriends/

Tags: , , , ,

6 thoughts on “Adevaratii Veloprieteni in expeditie pe Valea Prahovei”

 1. John says:

  Ar fi frumos si daca anumiti lideri nu s-ar mai comporta precum niste orgoliosi care vor sa depaseasca recorduri pe trenuri sau precum niste oligarhi!

  1. ecronicar says:

   Eu nu stiu despre ce lideri vorbesti. Eu merg cu grupul Adevaratii Veloprieteni de aproape un an si nu am cunoscut niciun orgolios sau cu atat mai mult vreun oligarh. Poate cand se va face vreo tura prin Rusia sa dam de vreun oligarh. Ca sunt oameni care isi asuma organizarea si care fac apel la respectarea unor reguli elementare de conduita si bun simt, asta e altceva. Nu trebuie sa se simta nimeni lezat.

 2. Ioana says:

  Ideea acestor mesaje este de constientizare a publicului si a celorlalti ciclisti ca se poate face ceva pozitiv in tara asta. Se pot misca muntii, chiar daca mm cu mm, daca exista perseverenta si respect. Si daca am pune mana fiecare si am trage caruta in aceeasi directie ne-ar fi tuturor mai usor. Orgoliile nu au ce cauta aici…parerea mea! :).

 3. Nik si Atat says:

  Mister John, daca ai ceva anume cu anumiti lideri, eu te sfatuiesc sa vorbesti cu ei pe privat.

 4. Iulian Ene says:

  Lasati-l pe John! A trecut de pe FB aici sa isi manifeste frustrarea… Sunt convins 99% ca nu-i doar o coincidenta de nume…

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.