Menu
0 Comments

O logica de doi bani despre mersul pe bicicleta

 

In plimbarile noastre saptamanale avem tot felul de experiente. Unele placute, altele mai putin, dar per total le facem noi pe toate sa fie placute. Mai auzim una, mai invatam alta. Experimentam senzatii, cu alte cuvinte.

La ultima astfel de iesire cand sa facem stanga la o intersectie destul de complicata, am dat peste doi insi intr-un Audi. Cel din dreapta, purtator de ochelari dar nu pentru ca ar fi citit prea mult la cum a pus problema, foarte deranjat de prezenta noastra pe sosea a slobozit urmatoarele vorbe care l-au incadrat la categoria “daca taceai, filozof ramaneai”.

“Stiti, nu prea ar trebui sa mergeti cu bicicletele pe sosea”, zise el cu o suficienta demna de un viitor politician de marca.

“De ce?  Lumineaza-ne tu”, ii raspunde personajul colectiv din nou, a se citi plutonul de biciclisti.

“Pai…nu sunt piste si de asta”, completeaza el (aici sa rada fiecare dupa pofta inimii).

O logica de doi bani, gretoasa chiar, pe care din pacate o intalnesti la mai multi conducatori auto, dar sa nu-si faca griji. Vom fi din ce in ce mai multi cu bicicletele pe strazi si le vor iesi la un moment ideile proaste din cap.

Daca ar fi sa urmam logica ilogica a respectivului, inseamna ca nici Audiul in care isi tolanea basul nu ar avea ce sa caute pe sosele. Pai ce, noi avem sosele de asa masini? Sa fim seriosi.

Fenomenul biciclitului este la inceput, stim ca suntem niste deschizatori de drum, niste formatori de opinii, niste corectori de prejudecati, dar ne asumam rolul si batem saua mai departe.

sursa foto: www.foto4ever.ro

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza