Menu
0 Comments

Biciclistii au aratat ca vor un oras pentru oameni

 

wpid-img_20140920_164032.jpg

Marsul “Oras pentru oameni” a adus pe strazile capitalei cateva sute sau poate mii de biciclisti frumosi si entuziasti de toate varstele.

In esenta a fost vorba de o frumoasa plimbare de sambata de septembrie, cu soarele caldut de toamna care a acompaniat numerosul pluton din Parcul Herastrau si pana la punctul de final, Parcul Tineretului.

O plimbare fara incidente in care unii participanti s-au revazut intre ei dupa mult timp, altii s-au cunoscut pentru prima data si au pus prima caramida a unei noi prietenii.

Senzatia pe care ti-o lasa biciclistii este aceea de mare familie si daca tot a venit vorba, un cuplu proaspat casatorit a tinut sa petreaca doua minute din noua lor stare civila alaturi de pluton. Le-am cantat “Multi Ani Traiasca!” chiar pe Calea Victoriei in dreptul Bisericii Kretulescu. Frumos momentul.

Marsul a continuat pe Bulevardul Elisabeta, apoi in jurul Palatului Parlamentului si cu o bucata in care am luat-o la picior pana la Piata Unirii.

Cand am ajuns in Tineretului seara incepuse sa se lase, iar perdeaua de nori care se arata in departare vesteste schimbarea climei pentru zilele care vor veni. Vara e deja in urma si faptul ca vine iarna chiar nu mai e o expresie din Urzeala Tronurilor.

Mai trece o iarna si va mai veni o primavara, si la fel o alta vara. Ramane de vazut ce vor intelege autoritatile dupa acest nou mars al biciclistilor.

Vor intelege ei ca suntem deja multi si ca in cativa ani din pionieri ai deplasarilor urbane pe doua roti vom deveni o adevarata categorie participanta la trafic demna de luat in seama?

Raspunsul il vom gasi in initiativele si proiectele de infrastructura traduse in piste pentru biciclete.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza