Menu
0 Comments

Piturca si ranjetul sau dostoievskian

Pe mine nu ma intereseaza ca pleaca Piturca. Duca-se. Aproape ca ma doare la basca, insa de altceva sunt ingrijorat. Daca se mai intoarce vreodata?

Sunt chiar ingrozit in fata ranjetului sau de personaj dostoievskian care spune: “intr-o zi va veti ruga de mine din nou”.

Adevarul e ca si-ar fi gasit lesne loc printre Demoni acest Piti zis si satana. S-ar fi inteles de minune, n-am prea multe dubii, cu alde Nikolay Stavroghin, Kirillov sau Piotr Stepanovici Verhovenski.

N-ar fi prima oara cand Piti pleaca de la echipa nationala si la cum il cunoastem, la fel de bine, cu atat mai mult n-ar fi intaia oara cand ar face cale intoarsa.

E drept, avem totusi o premiera in acest caz. Este pentru prima data cand Piti se desparte de prima reprezentativa de bunavoie, dupa ce in 1999 a fost destituit in urma unui puci al jucatorilor, iar in campania pentru CM 2010 a fost pur si simplu demis dupa un 1-2 in deplasare cu Austria.

Acum datele problemei sunt usor diferite, in sensul in care insusi Piturca si-a cerut eliberarea de sub greutatea betonului aflat pe contractul sau cu FRF. Cel mai probabil a platit te miri ce despagubire si a semnat cu arabii de la Al Ittihad aproape cu ochii inchisi.

Nu stim ce a contat mai mult in decizia lui Piturca, un tip care intotdeauna si-a aratat reticenta fata de experientele in afara Romaniei. Fac o paranteza si-mi amintesc de o intrebare pe care am primit-o zilele trecute: “dintre tarile in care ai fost in care ti-a placut cel mai mult?”.

Raspunsul meu probabil ca intereseaza mai putin, insa cert este ca Piturca n-a mai antrenat pe nimeni din afara Romaniei, iar pe CV-ul sau de tehnician stau inscrise doar trei nume mari si late: U Craiova, Steaua si Romania.

Singura lui iesire a fost la finalul carierei pentru cateva luni in Franta la RC Lens, dar de atunci a trecut ceva timp si ramane de vazut in ce masura Piturca al nostru se va adapta in Arabia Saudita, o destinatie sa recunoastem nu din categoria celor pe care sa le treci pe lista “de vizitat” cand vine vorba de o vacanta fie ea si exotica.

Revin la ideea de mai sus cu urmatoarea intrebare: ce a contat mai mult in decizia lui Piturca de a alege Al Ittihad, petrodolarii sauditilor sau posibilitatea de a se duela de la egal la egal cu Laurentiu Reghecampf, vasnicul sau rival in declaratii din fotbalul romanesc, intr-o lupta surda departe de ochii curiosilor, cu niste jucatori de mana a 5-a care cu greu pot fi numiti fotbalisti?

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza