Menu
0 Comments

Prizonierii celui mai mic rau politic

Dupa logica mea si reperele bunului simt, Partidul Social Democrat, aceasta piaza rea a politicii romanesti, ar trebui dizolvat. Sa pierzi trei alegeri prezidentiale la rand si Ion Iliescu inca sa-ti fie reper reprezinta un argument suficient, dar nu e vorba doar de atat.

PSD a confiscat nu doar stanga, cu toate valorile ei care exista (nu fiti ignoranti si nu sariti de pomana pentru ca Franta spre ex. are in acest moment presedinte socialist), dar a si legitimat o opozitie stravezie si stramba tradusa in 10 ani de Basescu.

Daca ne plangem de Basescu este pentru ca am avut un PSD sufocant si acaparator, care a parazitat scena politica. Observati ce alternanta interesanta am ajuns sa traim in 25 ani?

PSD-ul “comunist” al pensionarilor, taranilor si asistatilor social, asa cum este perceput in randul noii clase a activistilor din fata Facebook-ului, versus dreapta lui Basescu si Udrea & co., o dreapta a micilor corporatisti, a intelectualilor de catifea, a oportunistilor si carieristilor, tupeul fiind ridicat la rang de virtute. 

Sub ce numitor comun se conjuga stanga si dreapta actuala? Raspuns: FSN-ul din 1990, ca tot e atat de draga si prezenta tema comunismului. Cu totii isi trag seva din ‪#‎aceeasimizerie‬

Si atunci despre ce politica vorbim, dragilor? Avem nevoie de o clasa politica noua, un sistem nou, cu legi noi, fara PSD, PDL si toti alienatii politic care si-au dat pana acum masura incompetentei ascunsi dupa felurite sigle, aliante si culori electorale.

Poate n-ar strica o lustratie adevarata, daca tot am ratat-o pe cea din 90. Altfel, toti avem dreptul legal de a mesteca cuvinte imprumutate si a face politica de birt la coltul blocului sau in cafenele de hipsteri autoproclamati integri.

P.S. Va intreb asa dintr-o curiozitate personala: Klaus Iohannis ar fi ajuns vreodata presedinte ca si candidat al Forumului Democrat al Germanilor din Romania?

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza