Menu
0 Comments

O parere sincera despre Interstellar

interstellar_banner

Tocmai ce m-am intors de la ‪‎Interstellar‬. O calatorie de trei ore prin galaxia de idei a unui scenariu hollywoodian despre o preocupare mai veche a omului, si anume cautarea vietii in afara Pamantului (ei ii spun Terra).

O productie cinematografica reusita in sensul ca nu te plictiseste ca altele, dar cam atat. Revine ideea centrala a Omului, omul inteligent, omul supradotat care le pricepe si intelege pe toate. Omul deasupra lui Dumnezeu.

De fapt in Interstellar nici nu exista Dumnezeu, ci doar legi ale fizicii, gravitatie, relativitate si dorinta atingerii Universului absolut.

Nimic despre spirit, nimic despre suflet, nimic despre viata de dincolo, ci totul doar materie si preocuparea maladiva a individului de a-si salva existenta fizica.

Sigur ca la un moment dat Pamantul nu ne va mai suporta si va sucomba sub greutatea viciilor/pacatelor noastre (vezi in primul rand poluarea si schimbarile climatice pe care le cauzeaza), si nu ar fi chiar prima data cand se intampla astfel, dar dreapta credinta ne arata unde ar trebui sa cautam ajutorul pentru salvare.

Se prea poate ca drumurile noastre sa se desparta aici. Nici nu e obligatoriu sa gandim toti la fel, ar fi chiar trist sa fie asa, cu atat mai mult sa credem.

Pana la urma fiecare e raspunzator pentru propria persoana, desi societatea in care traim ne eticheteaza ca indivizi.

Sursa Foto: facebook.com/Interstellarmovie

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza