Menu
0 Comments

Atentie, in Bucuresti cade “Ghiata”

ghiata

In Romania ultimelor zile, in contextul celor intamplate la Paris, a fost reactivata in spatiul public discutia despre asa numita “Lege Big Brother”.

Ni se flutura pe la nas pericolul terorist pe care il au altii si care ne-ar putea lovi si pe noi intr-o zi, ca o tara care am avut soldati detasati in teatrele de lupta din Orientul Mijlociu etc.

Tema nu este una noua si cu siguranta in viitor va exista o inclestare de idei intre cei care sustin necesitatea intaririi sigurantei nationale cu pretul restrangerii libertatilor civile, pe de-o parte, si aparatorii drepturilor fundamentale ale omului, pe de alta parte.

Am facut aceasta introducere de context pentru a vedea unde ne plasam noi in tot acest cadru si cat de reala este discutia despre siguranta nationala cand in Romania noi nu suntem capabili sa ne curatam trotuarele de zapada si GHEATA.

Nu intamplator scriu GHEATA cu majuscule, pentru ca circuland pe una dintre strazile cu pretentii din Micul Paris, am fost atentionat de mai multe mesaje cum ca pe unul dintre trotuare ar exista un risc iminent de caderi de “ghiata”.

Asadar, in opinia mea adevaratul pericol pentru integritatea cetatenilor Romaniei se afla chiar aici in interior si pana la a discuta despre necesitatea unor legi ale sigurantei nationale poate ca ar fi bine sa avem anumite acte normative care sa reglementeze cine, cum, cand si in cat timp trebuie sa se ocupe de curatarea strazilor si trotuarelor de zapada si gheata. Inclusiv a celei care ameninta sa cada.

In caz contrar, fiecare cetatean care isi rupe oasele pe gheata ar putea fi considerat martir doar si pentru simplul fapt ca a riscat iesind din casa pentru a merge la serviciu, la supermarket sau scoala.

In legatura cu scoala, in ritmul acesta copiii ar putea merge in scurt timp la “scuala”.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza