Menu
0 Comments

Telekom impune sistemul unic de operare pentru Telekom Web TV

Telekom Romania a pus la dispozitia abonatilor incepand cu luna noiembrie a anului 2014 platforma numita Telekom Web TV.

Cu alte cuvinte, dupa cum ii spune si numele respectiva platforma ofera continut TV pe PC, Tableta si Telefoane mobile inteligente, numai ca pe partea de PC aceasta este optimizata doar pentru sistemele de operare Windows, mai precis Windows 7.

Ca abonat al Telekom Romania cu pachetul L la televiziune IPTV, adica Maxim, am la dispozitie 62 de canale pe care, teoretic, le pot urmari oricand si de pe computer doar logandu-ma in contul meu de Telekom.

Spun teoretic pentru ca in realitate accesul imi este ingradit din cauza unei politici numai de Telekom Romania stiuta, acestia alegand sa foloseasca un plugin care nu ofera suport decat pentru Windows si Mac, daca e sa ne referim direct la Viewmatrix Viewright.

Astfel, eu ca utilizator de sisteme de operare Linux am putine sanse spre deloc pentru a accesa un continut ce-mi este garantat de furnizor prin contract.

Chiar si asa, in lumea Linux nimic nu este imposibil si am gasit solutia pentru a instala minunea de Viewmatrix Viewright prin intermediul Pipelight si teoretic ar fi trebuit sa functioneze.

Numai ca aici intervine mana Telekom si orice speranta se spulbera in momentul in care compania recunoaste ceea ce de fapt banuiam, si anume ca platforma Telekom Web TV nu este implementata din start pentru alte sisteme de operare in afara de Windows si Android.

Am atasat mai jos dialogul pe care l-am avut pe Forumul Telekom de pe pagina lor de Facebook chiar cu un reprezentant al companiei.

eNfLU0n

pRoOPEU

Curios este ca Androidul are la baza kernelul Linux si aplicatia celor de la Telekom merge chiar bine pe mobil, dar aceasta este deja o “taina” care ma depaseste.

De asemenea nu pot sa nu-mi exprim dezamagirea pentru faptul ca practic Telekom imi baga pe gat un sistem de operare unic (Windows), in conditiile in care ca furnizor de servicii de telecomunicatii ar trebui sa fie un arbitru fair lasand utilizatorul sa foloseasca ce OS doreste.

Nu cred ca sunt singurul caz special de om care a aruncat Windowsul pe fereastra pentru sisteme alternative si pe deasupra gratuite, vezi Linux (Ubuntu, Mint, Netrunner etc.), care intamplarea face sa fie si abonat Telekom cu optiune pentru Telekom Web TV.

Mai jos dovada ca Telekom Web TV nu functioneaza pe Linux.

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza