Menu
0 Comments

Vis spulberat. Simona Halep se opreste in sferturi la Australian Open

N-are decat 23 ani si in ultima perioada ne-a cam rasfatat cu inalta performanta in tenisul feminin, facandu-ne astfel sa visam frumos la finale si titluri de Mare Slem ca in basmele frumoase din folclorul romanesc.

Simona Halep a mers ceas pana in sferturile de la Australian Open, fara sa fi pierdut vreun set pana in acea faza a competitie, dar la fel ca in 2014 a sucombat la portile semifinalelor dupa un meci cu Ekaterina Makarova in care a gresit mult (31 de erori nefortate si 4 duble greseli), iar in fata serviciului puternic al adversarei nu a avut raspuns.

Poate a contribuit si faptul ca Makarova e jucatoare de mana stanga, iar Halep a parut in multe momente ale jocului ca ajunge cu intarziere la minge, tocmai ea care pana acum a aratat ca este campioana plasamentului pe teren la loviturile decisive.

In setul doi am vazut-o pe Halep incercand mingile scurte la fileu intr-o tentativa aproape disperata de a schimba cursul meciului intr-un semn al unei slabiciuni evidente. Cand joci cu scurta de doua ori intr-un game inseamna ori neputinta, ori tradeaza o problema de ordin fizic, dar nu a fost cazul de asa ceva. Daca ma intrebati pe mine a fost vorba de presiunea exterioara de care Halep s-a poticnit. Poate data viitoare nu mai auzim de “castigarea turneului” inca din primele tururi.

Cronica meciului dintre Halep si Makarova din sferturile Australian Open

Pe vremuri asteptam provincia, acum personal vom asista la asaltul “specialistilor” in pareri, asa numitii “parelnici” care sa ne explice “adevaratele motive” pentru care Simona Halep a pierdut la ‪‎Australian Open‬.

A pierdut pentru ca, inainte de toate, e om si, mai mult decat atat, a prins o zi mai slaba, ce e asa de complicat?

Ar fi fost frumoasa o semifinala cu Sharapova sau Bouchard, dar acum cine suntem noi sa ne dorim atat de multe din fata micilor ecrane?

Hai, Simona! Pana la urmatoarea intalnire cu marea performanta te vor uita multi.

sursa foto: Flickr

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza