Menu
0 Comments

Adevaratii Veloprieteni au grija de bicicletele noastre

De cate ori nu ai stat cu inima cat un purice la diversele evenimente la care ai participat de teama ca nu-ti vei mai gasi bicicleta in locul unde o legasei? Sau, mai mult decat atat, de cate ori ai renuntat la a mai merge intr-un anumit loc, concert, iesire cu prietenii, eveniment local sau orice altceva a implicat deplasarea cu bicicleta din simplul motiv ca respectivul loc nu era bike friendly?

Cu alte cuvinte, acest motiv “simplu” este unul cat se poate de serios si tine de normalitate, de o stare fireasca a lucrurilor. Traim intr-o lume periculoasa si trebuie sa ne pazim singuri de anumite intamplari nefericite sau, din fericire, sa ne ajutam unii pe altii pentru a preintampina aparitia diverselor neplaceri.

Vedem aproape zilnic, cu tristete, anunturi si stiri despre biciclete furate. Spunem “Doamne Fereste” sa nu ni se intample noua si mergem mai departe. Sau unii dintre noi mai increzatori din fire ar putea spune “am antifurt, mie nu mi se poate intampla una ca aceasta”. Si totusi vedem ca se poate, ingeniozitatea hotilor fiind de cele mai multe ori cu un pas inaintea oricarui antifurt fie el si unul dintre cele mai performante.

Nimic nu-ti poate garanta ca bicicleta este in siguranta atata vreme cat nu o mai ai in campul vizual, de aceea cel mai bun antifurt esti chiar tu. Cum se spune si nu sunt doar vorbe in vant ca “paza buna trece primejdia rea”.

Dar, uite, se intampla sa mergi la un concert si mie mi s-a intamplat in vara lui 2014 sa trec intamplator prin Herastrau si sa ma opresc la Subcarpati. Seara, chiar noapte de acum, lume multa, oameni de toate varstele, biciclisti cata frunza si iarba. Asezati intr-o parte, mai retrasi, aveau toti biclele in jurul lui si doar ascultau muzica. Se vedeau ca sunt conditionati de ele. Eu insa am vrut sa fiu mai aproape de scena, sa vad mai bine, sa simt vibratia publicului, sa dansez. Din pacate n-am reusit decat sa vin putin mai aproape de grupul masiv de petrecareti si aceasta din cauza bicicletei. Cred ca a fost singurul moment de pana acum cand mi-a parut un pic rau ca o am cu mine si aceasta pentru ca as fi vrut sa ma manifest sa dansez.

Din fericire exista o solutie si Asociatia Adevaratii Veloprieteni s-a gandit cum sa elimine obstacolul pe care vi l-am prezentat mai sus. Adica, cu alte cuvinte, cum sa mergi de acum inainte linistit la un eveniment de cultura urbana, gen Iubim 2 Roti, Femei pe Matasari, Street Delivery, Train Delivery sau altele din peisajul acestor evenimente fara a mai sta cu strangere de inima sau a mai avea grija bicicletei.

Cum se intampla acest lucru? Foarte simplu. Adevaratii Veloprieteni ofera biciclistilor posibilitatea de a-si parca pur si simplu biclele intr-un spatiu special amenajat, totul absolut gratuit, in schimbul unui simplu contact (prenume si numar de telefon).

18144509333_b5535fd135_o

Am testat personal la Street Delivery, evenimentul de cultura urbana desfasurat langa Parcul Icoanei, si va indemn si pe voi sa o faceti. Nu trebuie decat sa cautati cortul Adevaratii Veloprieteni (urmand indicatorul de mai sus), unde veti fi intampinati de oameni extrem de amabili si prietenosi. Lasati bicicleta in tarcul special amenajat si primiti doua bratari: una de culoare alba atasata pe ghidon si o alta de culore roz la mana.

Dureaza doar cateva secunde dupa care va puteti continua linistiti plimbarea, puteti asista la concerte sau chiar sta la o teresa cu prietenii fara a mai fi presati de grija “dar oare bicla mea mai e acolo”.

Bicla voastra nu doar ca e inca acolo, dar se afla si in cea mai deplina siguranta, Adevaratii Veloprietenii ingrijindu-se de paza acesteia pe toata durata evenimentului. Si oamenii chiar stiu ce fac, Iubim 2 Roti, Femei pe Matasari si Street Delivery, adica trei dintre cele mai importante evenimente de cultura urbana din peisaj, recomandandu-i in acest sens.

10931200_836180366465175_6751460493517391182_n

 

11536041_1148156381877379_1069878487245169680_n

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza