Menu
0 Comments

Adevaratii Veloprieteni in expeditie de Ziua Dunarii

Grupul de cicloturism Adevaratii Veloprieteni nu scapa prilejul de a marca Ziua Dunarii cu o plimbare inedita pe malul batranului fluviu, intre localitatile Oltenita si Giurgiu.

Veloexpeditia este programata pentru ziua de duminica, 28 iunie 2015, cu plecare la ora 11 din gara Titan Sud pentru jumatate dintre cei 100 de participanti. Acestia vor calatori pana la Oltenita cu trenul regio R15185 apartinand companiei private TFC, cea care a suplimentat garnitura cu un vagon special pentru ciclistii dornici de aventura.

Ceilalti participanti vor ajunge prin forte proprii, adica pedaland cei aproximativ 75 de kilometri care separa capitala de Oltenita, urmand a face jonctiunea cu grupul sosit pe calea ferata in jurul orei 11. In plutonul de cicloturisti se vor mai integra de asemenea si un mic grupetto de pasionati pe doua roti din Giurgiu.

Odata regrupati pe malul Argesului, Adevaratii Veloprieteni vor porni la drum pe firul apei pana la varsarea acestuia in Dunare, dupa care va fi urmata linia fluviului pe un traseu offroad pana la Giurgiu. In orasul port si resedinta de judet este planificat si o pauza pentru o binemeritata sesiune de plaja.

Spre seara, grupul va reveni in Bucuresti pe calea ferata cu trenul Regio R9348 apartinand CFR. Acesta va pleca din Giurgiu la ora 19:06 si are sosirea programata in Gara de Nord la ora 21:36.

Pentru desfasurarea in bune conditii a calatoriei dus-intors pe calea ferata, reprezentantii grupului Adevaratii Veloprieteni au obtinut suplimentarea trenurilor specificate anterior cu un vagon special pentru fiecare dintre acestea, achitand pentru biletele achizitionate contravaloarea a 2500 de lei.

De retinut ca este pentru a doua oara in istoria recenta cand un numar atat de insemnat de biciclisti vor calatori alaturi de bicicletele lor pe calea ferata. Etalonul fusese stabilit tot de grupul Adevaratii Veloprieteni in 19 iulie 2014 cu ocazia veloexpeditiei la Zimbraria Neagra de la Bucsani.

Cine sunt Adevaratii Veloprieteni (?), grup despre care am mai scris si aici intr-un amplu material de prezentare:

Grupul Adevaratii Veloprieteni a aparut pe Facebook in urma cu mai bine de trei ani si jumătate, timp in care membrii acestuia au participat la peste cinci sute de evenimente pe doua roti si cicloturistice / “turism lent”, atat in Bucureşti si in tara, cat si in strainatate. Regulile de baza ale acestui grup sunt respectul si dialogul intre cei peste 5000 de membri, in dorinta de a participa la cat mai multe veloexpeditii, prin care sa fie simtita din plin bucuria de a fi ciclist.

Tags: , , ,

1 thought on “Adevaratii Veloprieteni in expeditie de Ziua Dunarii”

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza