Menu
0 Comments

Fotbal feminin la superlativ in finala Campionatului Mondial

Finala Campionatului Mondial de fotbal feminin dintre SUA si Japonia, meci jucat la Vancouver in fata a 53,341 de spectatori, a fost una dintre cele mai spectaculoase partide vazute in ultimii ani.

Un meci de un spectacol iesit din comun, cu executii dintre cele mai pretentioase (vezi golul de 4-0 marcat de la jumatatea terenului de Carli Lloyd), scheme indelung gandite la antrenament si puse in practica pe dreptunghiul verde (reusita de 1-0 a aceleiasi Lloyd in urma unui corner), finalizari de mare finete (golul de 3-0 marcat de Holiday cu un sut in forta din interiorul careului). O incantare!

Un meci care ar trebui sa serveasca drept lectie si pentru baietii care, nu de putine ori, fug de minge la trecerea timpului si mimeaza implicarea in teren. La masculin, spre exemplu, intr-un turneu final meciurile devin din ce in ce mai inchise si mai putin spectaculoase pe masura avansarii spre fazele superioare.

Sa ne aducem aminte doar de finala de Campionat Mondial din urma cu un an, un meci intre Germania si Argentina care pe multa lume a adormit la un moment dat. Nu a fost cazul aici, in finala feminina, unde cel putin in prima repriza ca (tele)spectator n-aveai timp nici sa duci un pahar cu apa la gura, atat de rapid se desfasura jocul, iar fazele de poarta aveau o frecventa uluitoare.

In fotbalul feminin e adevarat si ca in proportie covarsitoare cam orice sut pe poarta inseamna si gol, iar de regula jucatoarele ajung mai greu la finalizare. De aici si recordul de sapte goluri stabilit in finala dintre SUA si Japonia. Pana acum nicio echipa nu marcase mai mult de doua goluri in finalele disputate, iar de aceea performanta lui Carli Lloyd, capitanul american, cu hattrick este senzationala si unica.

Pentru SUA a fost si un meci al revansei dupa ce in 2011 americancele se vedeau invinse de japoneze la loviturile de departajare. SUA a pus mana pe al treilea titlu mondial din istorie, dupa cele din 1991 si 1999, iar fiecare jucatoare va fi recompensata cu 300.000 de dolari.

Tags: , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza