Menu
0 Comments

BAU sperie biciclistii. Doar o poveste din traficul bucurestean

N-am avut de lucru sa-mi iau de la Lidl niste pantaloni de ciclism (a se intelege mulati). Cine s-ar fi gandit ca la o banala plimbare de seara ‪#‎pebicicleta‬ dau peste unu’ aflat in stare de erectie la volan gata sa mi-o traga.

S-a intamplat intr-o cuoscuta si in egala masura circulata intersectie bucuresteana la o ora apropiata de miezul unei nopti de vara, intersectie unde e cu prioritate pentru dreapta.

El, BAU-ul, era oprit sa treaca unii care veneau cel mai probabil de la mare, eu imi fac loc si trec pe langa vazandu-mi de drum. N-am avut nicio taina unu cu altu sau asa am crezut eu.

Dupa vreo 100 de metri ma trezesc cu animalu’ in stanga mea bolborosind niste cuvinte. Era super excitat din ce mi-am dat seama. Ce e drept il auzeam relativ, printre “Moartea boxelor” de la Suie Paparude.

Atat am inteles, ca el oprit la cedeaza s-a frustrat la maxim (in erectie fiind) cand a vazut un biciclist in pantaloni mulati (adica eu) trecand ca o adiere de vant pe langa. I-am spus sa se uite in oglinda ca de asta o are, data viitoare sa nu mai fie surprins de realitate, moment in care a dat in clocot si a tras de volan sa intre in mine.

Mi-am vazut de drum (stiam ca nu are “the balls” suficient de mari sa o faca), dar el a tras si a doua oara de volan spre mine spunand-o in clar: “hai poate vrei sa dau peste tine”.

Vazand ca treaba devine serioasa am zis sa ma apar si eu cum pot: “dar n-ai vrea mai bine sa-ti iau numarul si sa sun la politie ca imi pui viata in pericol?”.

Se pare ca intr-adevar o avea mica si erectia trecuse repede, demarand in tromba pentru a-si dovedi “barbatia” cu alti viteji din trafic. Individul conducea un autoturism produs la Pitesti cu numarul…nici nu mai conteaza numarul pentru ca nu e un singur BAU in trafic. Sunt mai multi si n-as vrea sa dam numere de inmatriculare doar cu unul sau cu unii. N-ar fi corect sa-i pierdem din vedere pe ceilalti.

Pentru a nu lasa loc de interpretari, trebuie avut in vedere ca autorul acestor randuri si totodata martorul acestei povesti este la randul lui sofer dincolo de a fi biciclist. Asadar aceasta scriere, sa-i spunem de cultura si aventura urbana, nu incurajeaza dihotomia sofer versus biciclist. Exista oameni si oameni, exista destui soferi cu simtul raspunderii si atenti la cei mai slabi din trafic, cum exista si biciclisti iresponsabili care incalca regulie de circulatie.

photo credit: Sascha Kohlmann

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza