Politice

Corneliu Vadim Tudor a trecut la cele vesnice

Romania este mai saraca din punct de vedere uman si cultural dupa ce Corneliu Vadim Tudor a trecut la cele vesnice, luni 14 septembrie, in urma unor probleme severe de sanatate.

Cunoscut ca avand diabet si probleme cardiace, Corneliu Vadim Tudor s-a stins din aceasta viata la doar 65 ani, lasand in urma o avere culturala si jurnalistica.

Acesta a publicat 32 de carti, publicistica si poezie, unele dintre acestea editate in franceza, engleza si araba. De asemenea, a scris si piese de teatru si chiar scenariu de film alaturi de Sergiu Nicolaescu la pelicula Triunghiul Mortii.

Pe plan politic, Corneliu Vadim Tudor se identifica dupa schimbarea de regim din 1989 drept varful de lance al nationalismului romanesc prin Partidul Romania Mare.

In anul 2000, la alegerile prezidentiale, a reusit patrunderea in turul 2 si doar prezenta acolo a lui Ion Iliescu a facut sa nu ajunga in fotoliul de la Cotroceni, iar Vadim sa primeasca 33.17 la suta dintre sufragii.

A fost momentul cand stanga si dreapta din Romania si-au dat mana pentru a bloca ascensiunea lui Vadim Tudor in functia de presedinte al Romaniei.

Cu un discurs nationalist pronuntat, cu accente anti-maghiare, Vadim Tudor a fost senator al Romaniei intre 1992 si 2008, dupa care, intre 2009 si 2014, a reprezentat Romania in Parlamentul European de la Bruxelles.

Dupa iesirea Partidului Romania Mare din Parlamentul Romaniei a inceput si declinul politic al lui Corneliu Vadim Tudor, iar ultima aparitia politica a acestuia a avut loc in noiembrie 2014 cu ocazia alegerilor prezidentiale.

Intrat in cursa electorala din partea PRM, Corneliu Vadim Tudor a primit un numar de 349.416 voturi din numărul total de 9.723.232, terminand pe locul 7 din 14, cumuland circa 3,68% din toate voturile exprimate si validate.

Corneliu Vadim Tudor a publicat pe Facebook in urma cu doar o saptamana o ultima poezie, cumva parca anticipandu-si sfarsitul:

POEM INEDITULTIMA CAFEAHai, Moarte, să bem o cafeaŢi-o fac cu caimac, aromatăMai leapădă-ţi coasa cea greaŞi…

Posted by Corneliu Vadim Tudor on Monday, September 7, 2015

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza