Menu
0 Comments

Finala perfecta in turneul masculin de la US Open

Daca la feminin primele doua jucatoare ale lumii au fost eliminate surprinzator in semifinale, in turneul masculin de la US Open lucrurile stau exact invers.

Primii doi favoriti, Novak Djokovic si Roger Federer, au respectat calculele hartiei si s-au calificat in ultimul act, anuntand o finala memorabila pentru trofeul de la US Open.

Liderul mondial, Djokovic l-a spulberat realmente in prima semifinala pe Marin Cilic, castigatorul titlului din 2014, cu 6-0 6-1 6-2.

Elvetienii Roger Federer si Novak Djokovic au urmat la rand pe terenul central, insa Federer a fost de netrecut impunandu-se cu 6-4 6-3 6-1.

Federer, de cinci ori campion la New York, ajunge pentru prima data in finala din 2009.

Acesta nu a pierdut niciun set pana acum la editia din acest an si a cedat doar de doua ori serviciul. Mai mult decat atat, va fi a patra finala de Mare Slem in care Federer ajunge fara set pierdut, dupa Wimbledon 2006, Australian Open 2007 si Wimbledon 2008. Cu alte cuvinte, Federer arata o dominare in joc ca in vremurile de maxima glorie.

Djokovic se afla in fata titlului de Mare Slem cu numarul 10 din cariera. In acest an sarbul a castigat Australian Open si Wimbledon, fiind invins in finala de la Roland Garros de Wawrinka.

De altfel, statisticienii cautand adanc in arhive au descoperit ca semifinalele masculine de la US Open au fost cele mai dezechilibrate din intreaga Era Open a tenisului. Doar 11 game-uri au pierdut cei doi jucatori calificati in finala.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza