Menu
0 Comments

Vladimir Putin, “salvatorul crestinatatii”, a inaugurat o moschee la Moscova

moschee_moscova

Ponta are toate motivele sa fie invidios. La Moscova, “marele” ortodox Putin, salvatorul crestinatatii in mintea unora, tocmai a inaugurat cu mare fast o moschee si se bate cu pumnul in piept ca e cea mai mare din Europa.

Stai bre, nea Vladimire, ca le iei caimacul alor nostri. A matale a fost construita pe un teren de 18.000 de mp, in timp ce la Bucuresti suprafata concesionata de statul roman masoara “doar” 11.000 de mp.

Sigur, in Federatia Rusa traiesc vreo 23 milioane de musulmani (vezi numai Caucazul de Nord), adica aproximativ 15 procente din totalul populatiei, iar in Moscova “numai” un milion si jumatate. Prin comparatie, in Romania sunt, oficial, 64.337 de musulmani, dintre care doar 9.037 in Municipiul Bucuresti. O mica diferenta. Detalii insignifiante.

Si sa nu creada cineva ca musulmanii din Romania, de altfel o comunitate foarte la locul ei si bine integrata in societate, ar duce lipsa de locasuri de cult. Doar daca ne raportam la cazul Bucurestiului avem patru moschei (Crangasi, Colentina, Timpuri Noi si Fundeni), o geamie si alte trei centre culturale.

Revenind la moscheia de la Moscova, aceasta a fost inaugurata in prezenta sefilor de stat din Turcia (Recep Tayyip Erdogan), Kazhstan (Nursultan Nazarbaev) si a autoritatii palestiniene (Mahmoud Abbas), iar Putin a declarat, printre altele, ca “este un mare eveniment pentru musulmanii din Rusia, tara multiconfesionala” in care “islamul este una dintre religiile traditionale”.

De la agentia AGERPRES aflam ca moscheia din Moscova are o inaltime comparabila cu a unei cladiri de sase etaje si ca poate primi simultan pana la 10.000 de persoane. Costurile edificiului s-au ridicat la 170 milioane de dolari, bani proveniti din fonduri private.

Recomandare (link extern): Istoria islamului in Rusia

photo credit: captura YouTube via RT.com

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza