Menu
0 Comments

Romania la EURO 2016: bucurie sau contestare?

Arena NationalaEu chiar nu pot mesteca guma asta uzata cu “ne-am calificat din cea mai usoara grupa”. Doar fetele astea, “Jurnalizdele“, cu mana pe microfon o au in gura si e regretabil ca se stirbeste intr-un fel o CALIFICARE dupa o asteptare de opt ani.

Adevarul este ca foarte grea a fost grupa din preliminariile Cupei Mondiale 94, cu Belgia, Reprezentativa Cehilor si Slovacilor (Cehoslovacia era pe destramare), Tara Galilor, Cipru si Feroe!!!

Si de asta nu ne-am bucurat ca nebunii dupa acea noapte fantastica de pe Arms Park (actualul Millennium din Cardiff), cand am invins Tara Galilor cu 2-1 la capatul unui meci eminamente defensiv si cand galezii au ratat un penalty si au avut o transversala.

Si de asta n-am fost la un pas de semifinale la turneul final din SUA, reusind cea mai buna performanta din istoria nationalei, sferturi de finala la o Cupa Mondiala, cu victorii pe care le visam si acum la orice ora ne-am trezi in puterea noptii: 3-1 Columbia, 1-0 SUA, 3-2 Argentina si un 2-2 cu Suedia in sferturi pe care multi dintre noi chiar si acum il putem rememora minut cu minut.

Numai ca acum, in prezentul pe care il traim si nu prea il intelegem multi dintre noi, avem un talent deosebit din a bagateliza orice realizare. Nu e de ajuns ca ne-am calificat la un turneu final dupa opt ani, pentru ca trebuie sa gasim imediat nod in papura.

Cineva trebuie sa fie vinovat si pentru aceasta calificare. Ba ca a fost grupa prea usoara, ba ca la turneul final se califica 24 de echipe, adica aproape jumatate, si vezi Doamne, cumva la barza chioara i-a facut automat Dumnezeu cuib.

Dar uitam cateva lucruri esentiale, si anume ca am ajuns intr-o astfel de grupa castigandu-ne locul in prima urna valorica, desi sunt convins ca si aici ar avea cate unii ceva de comentat. Apoi, cred ca suntem ultimii “vinovati” ca mister Platini si UEFA au schimbat sistemul competitional al Campionatului European trecand de la 16 la 24 de echipe.

Prea putin mai apreciem esentialul: ca ne-am calificat dupa opt la un turneu final, ca am facut-o fara infrangere, ca avem cea mai buna aparare (doar 2 goluri primite), ca aceasta calificare vine intr-un moment in care fotbalul romanesc intrase intr-un fel de moarte clinica si prin participarea la EURO 2016 primeste o gura proaspata de oxigen, ca jucatorii nostri abia prind cateva minute pe partida la echipele lor de club, ca multi dintre ei au vazut mingea doar la nationala si lista poate continua.

Cu alte cuvinte, aceasta calificare trebuie cu atat mai mult apreciata, iar baietii de mai jos respectati.

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.