Menu
0 Comments

Stejarii, determinare si unitate in victoria contra Canadei

Stejarii

Victorieeee Romaniaaaa, am strigat apucat de o mare emotie cand ai nostri au degajat balonul in tribuna dupa minutul 80 al confruntarii cu Canada de la Leicester. Stejarii au revenit de la 0-15 si s-au impus in fata Canadei, cu 17-15, semnand astfel cea mai importanta revenire din istoria Cupei Mondiale, iar jumatate din obiectivul fixat pentru acest turneu final era atins. Urmeaza finala cu Italia de la Exeter.

Ce final de infarct pentru toti cei care au simtit si trait romaneste acest meci inceput de ai nostri practic din minutul 49, cand tabela arata un scor sever in favoarea reprezentantilor frunzei de artar. Dar, cu o determinare si unitate scoase parca la suprafata din strafundurile neamului romanesc, Stejarii s-au luptat ca darzenie pentru fiecare balon, reusind sa intoarca spectaculos rezultatul cu doua eseuri transformate si o lovitura de pedeapsa reusita de Florin Vlaicu, cel supranumit “Americanul”, cu doua minute inaintea finalului partidei.

La final am trait acele momente din ce in ce mai rare cand, fara exagerare, iti dau lacrimile de bucurie prin simplul fapt ca imparti tricolorul cu acesti baieti fantastici. Stejarii merita tot respectul nostru si toata consideratia.

Video

Romania vs Canada in istorie

Romania si Canada se mai intalnisera de cinci ori pana acum in istorie, bilantul fiind favorabil Stejarilor (3-2). De altfel, Romania a castigat ultimele trei meciuri directe: 22-20 in 2005, 21-20 in 2013 si 18-9 in 2014. Toate aceste intalniri au avut loc la Bucuresti si au fost partide test.

Celelalte doua infruntari s-au disputat la Cupa Mondiala, in 1995 la editia din Africa de Sud, cand Canada a invins categoric Romania la Port Elizabeth, cu 34-3, pentru ca in 1991 la Toulouse sa fim invinsi cu 19-11.

Obiectivul Romaniei la acest turneu final din Anglia este obtinerea a doua voctorii prin care sa termine pe trei in grupa si sa obtina automat calificarea la urmatorul turneul final programat in Japonia 2019.

photo credit: eCronicar.ro

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza