Menu
0 Comments

Papa vorbeste despre Al Treilea Razboi Mondial

Korea_Pope_Francis_Haemi_Martyrdom_Holy_Ground_13

Teroarea instalata prin violenta genereaza frica si inevitabil emotie. Ratiunea se dilueaza si gandim totul la cald, riscand sa scapam din vedere anumite amanunte.

Spre exemplu, un detaliu asupra caruia nu se apleaca aproape nimeni vine din partea Papei Francisc I cu referire la atacurile teroriste de la Paris: “acestea sunt piese ale celui de-al treilea razboi mondial” (Sursa: Radio Vatican).

In Franta se vorbeste la nivelul perceptiei populare de un raspuns imediat si radical prin angajare trupelor terestre in Siria, iar cel mai recent fost presedinte de la noi afirma public “necesitatea implicarii trupelor NATO in Siria”.

Cel mai mare portavion francez cu numele generalului De Gaulle s-a pus deja in miscare cu destinatia teatrului operational din Siria unde sa sustina campania aeriana de bombardamente. Campanie care aflam ca s-a intensificat la doar cateva zeci de ore dupa atentatele din Paris (sursa: Le Figaro)

Chiar asa avem nevoie de un nou razboi mondial doar pentru ca sapte tembeli au pus mana pe AK-uri si au declansat urgia si mai sunt altii ca ei undeva in Franta sau in lume?

Si in acest razboi mondial atipic sa se lupte cine cu cine, iar cu drepturile si libertatile oamenilor ce sa se intample? Un sondaj realizat la cald in Franta arata ce ar fi oamenii dispusi sa faca (Sursa: HotNews)

Dar mai bine acesti zei ai razboiului ne-ar explica si noua, celor mai din popor, cine e domnule acest ISIS, cum a aparut, pe ce fond, de unde are finantare si cine il tolereaza pe el, pe noul bau bau al lumii civilizate?

Photo Credit: Flickr

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza