Menu
0 Comments

Adio fumatului in locurile publice inchise

ashtray (burned)

Parlamentul Romaniei a votat, marti 15 decembrie, legea prin care se interzice fumatul in locurile publice inchise. Un moment asteptat de intreaga suflare a cetatenilor nefumatori obligati atata amar de vreme sa inhaleze fumul imprastiat cu generozitate in diverse spatii de alti cetatenii cu acest obiecei.

Dar sa nu ne entuziasmam prea tare. Doar stim ca Romania nu e o tara care sa duca lipsa de legi. La noi problema e aplicarea legilor, nu existenta lor.

Romania nu duce lipsa de legi in general. Duce lipsa de oameni care sa aplice legile si de alti oameni care sa respecte legile. Ma bucur si eu pentru aceasta lege, dar imi pastrez entuziasmul pentru cand o voi vedea respectata si aplicata.

Rezultatul votului din Parlament este unul cat se poate de concludent:

Prezenti – 261

DA – 164

Nu – 20

Abtineri – 26

Dupa votul de marti legea va ramane cinci zile in Parlament, dupa care va fi trimisa spre promulgare la Palatul Cotroceni, unde presedintele Klaud Iohannis trebuie sa-si puna semnatura si DA-ul pe actul normativ. Legea va intra in vigoare la 45 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Update, 29 ianuarie:

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 29 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun” – http://www.presidency.ro/…/decret-semnat-de-presedintele-ro…

photo credit:William A. Clark

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza