Menu
2 Comments

Ciclismul romanesc iese din adormire: Grosu, Tusnad si Daimon

cycling, Flanders

Stiati ca…avem o echipa de ciclism in UCI Continental (al treilea esalon valoric dupa World Tour si Pro Continental)?

Se numeste Tusnad Cycling Team si de miercuri pana duminica participa la a 67-a editie a Turului Comunitatii Valencia, cursa de categoria 2.1 in calendarul UCI Europe transmisa LIVE pe Eurosport.

La start vor fi prezente opt echipe din World Tour (Sky, Movistar, Etixx, Astana sau Cannondale), adica din plutonul de elita al ciclismului mondial. Crème de la Crème, cum ar spune stilistii in lingvistica.

Mai mult decat atat, printre cei opt rutieri in tricoul celor de la Tusnad se regaseste si Eduard Novak, primul ciclist cu dizabilitati care va participa intr-o cursa alaturi de profesionistii plutonului (!)

Ce vreau sa spun, in loc de concluzie, e ca ciclismul romanesc da semne de viata. Incepe sa aiba puls dupa ani de moarte clinica.

Il avem pe Eduard Grosu la o echipa invitata al doilea an consecutiv in Giro, Tusnad Cycling Team face pasul in lumea buna a curselor, iar din aprilie apare in peisaj si prima echipa feminina de ciclism in Romania, Daimon Women Cycling Team.

photo credit: VISITFLANDERS

Tags: , , , , ,

2 thoughts on “Ciclismul romanesc iese din adormire: Grosu, Tusnad si Daimon”

  1. Mihai Fieraru says:

    Daca tie ti se pare ca ciclismul romanesc da semne de revenire ar trebui sa te reorientezi profesional domnule Cronicar.

    1. ecronicar says:

      Fata de ce am avut pana acum, mie mi se pare ca suntem pe drumul cel bun. Cand am mai avut un ciclist intr-un Mare Tur doi ani la rand? Sau un ciclist in clasicele de primavara, fie ele si de plan secund. E un inceput, o baza. Dar poate d-voastra vedeti ciclismul de la Turul Frantei in sus. Pana acolo mai avem ceva de dat la pedale.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza