Menu
4 Comments

Strava are probleme pe Allview

How to upload Nike+ runs on Strava

Din arsenalul oricarui biciclist care se respecta nu trebuie sa lipseasca Strava, una dintre aplicatiile care masoara distantele parcurse si, de departe in acest moment, cea mai indragita de catre pasionatii plimbarilor pe doua roti.

Strava nu este doar o aplicatie de tracking si, daca imi este permisa comparatia, Strava poate fi numita fara exagerare “Facebook-ul biciclistilor”. Te poti inscrie in diverse cluburi pentru a concura de la distanta cu alti biciclisti la numarul de kilometri parcursi sau poti vedea clasamentele realizate pe diferitele sectoare comparativ cu alti oameni pe care de cele mai multe ori nu-i cunosti.

Extrem de populara in acest moment, Strava ofera de ceva timp si posibilitatea de a adauga manual distantele pe care tocmai le-ai parcurs. O idee foarte buna din partea dezvoltatorilor, care parca au anticipat eventualele neajunsuri de pe unele terminale.

Cum este si cazul modelului P5 Quad de la Allview, un telefon lansat in februarie 2013 si care poate rula Android 4.2.1 dupa primul si de altfel singurul update oferit de furnizor. Pe acest telefon “destept” Strava nu mai functioneaza la parametrii optimi, in sensul in care nu mai poti folosi aplicatia in modul Recording, fiind brutal scos afara de parca ai fi accesat-o prin efractie.

De asemenea, indiferent de versiunile aplicatiilor Strava si Maps de la Google, care este folosita drept suport, nu mai pot fi vizualizate hartile celorlalti prieteni din lista de Follow. Acelasi comportament: iesirea din aplicatie!

Personal in ultimele luni am preferat sa-mi urc manual turele parcurse dupa datele oferite de ciclocomputer si practic nu-mi dau seama cand a aparut problema, insa dupa cateva cercetari facute pe internet rezulta ca deficienta dateaza din luna decembrie a anului trecut (2015).

Cum telefonul Allview P5 Quad folosit nu a mai primit update, iar inainte aplicatia a rulat fara probleme, am restrans lista la singur suspect: Google Maps.

Astfel am purces la o verificare de rutina, babeasca sa-i spunem, testand ambele aplicatii. Mai intai am dezinstalat ultimele actualizari de la Google Maps si am revenit la versiunea din fabrica. Strava, cu ultima versiune, nu functioneaza. Am mers mai departe instaland o versiune mai veche de Strava din vremea ultimului Recording Mode experimentat. In continuare nu functioneaza.

Nu-mi ramane decat sa cred ca problema este una ce tine de Android, mai precis de versiunea acestuia, una care nu se prea pupa in combinatia Strava+Google Maps. Desi este bizar ca acelasi Android cu versiunile de Strava si Maps la momentul respectiv au functionat.

Si mai ciudat este ca toate aplicatiile de tracking testate se comporta la fel (Endomondo, Ride with GPS sau Map my Ride). Toate acestea au in comun hartile oferite de Google, la accesarea carora se produce iesirea intempestiva din aplicatie.

In caz ca v-a trecut prin cap sa readuceti telefonul la setarile din fabrica, va recomand sa nu mai pierdeti timpul. Nu aduce niciun remediu la problema semnalata mai sus.

photo credit: LoKan Sardari

Tags: , , , , , ,

4 thoughts on “Strava are probleme pe Allview”

 1. Florin says:

  Am și eu aceeași problemă cu Google Maps (tot pe P5 Quad)…

  1. ecronicar says:

   Tu ce versiune de Android ai? Cea custom sau ai facut unicul upgrade oferit de Allview? Eu am incercat toate variantele posibile mai putin revenirea la versiunea custom de Android.

   1. Florin says:

    Da, i-am făcut acel upgrade pentru Android 4.2.1. Am încercat și eu destule metode, însă fără niciun rezultat. Acum nu mai îmi recunoaște nici cartela…

 2. tavi says:

  Aceleas problem identice pe VIPER V1

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza