Accident teribil suferit de Fernando Alonso in Australia. In anii 90 ar fi fost fatal

Fostul campion mondial Fernando Alonso a fost, duminica, in Marele Premiu al Australiei, protagonistul celui mai violent accident oferit de Formula 1 in ultimii ani.

Alonso, echipier la McLaren-Honda, a incercat in turul 17 depasirea mexicanului Esteban Gutierrez (Haas Racing) cu o manevra la exterior pe un palier de mare viteza intre virajele 2 si 3.

Gutierrez a tras usor stanga de volan si Alonso l-a acrosat in plin cu partea dreapta la aproape 300 km/h. Monopostul McLaren pilotat de spaniol a fost percutat in zidul exterior, dupa care s-a dat de doua ori si jumatate peste cap oprindu-se in zidul de protectie.

Alonso a reusit sa iasa pe propriile picioare din epava monopostului sau si niciun moment securitatea pilotului nu a fost in pericol, desi imaginea mormanului de fiare contorsionate i-a facut pe toti sa-si tina respiratia pentru cateva momente.

In cele din urma, spaniolul a fost declarat perfect sanatos dupa controlul efectual la centrul medical al circuitului Albert Park.

Din fericire nu mai suntem in anii 90, unde un astfel de accident s-ar fi putut dovedi fatal pentru pilotul aflat la volan.

Cursa de la Melbourne a fost oprita cu steag rosu, monoposturile oprite pe linia boxelor, iar momentul s-a dovedit unul decisiv in economia ierarhiei finale. Mercedes au schimbat strategia din mers, optand pentru gumele medium, in timp ce liderul momentului Sebastian Vettel a pierdut intreg avansul construit. Germanul a mizat pe o strategia “mai agresiva”, cu super softuri la al doilea pit stop si softuri la schimbul final, insa pana la urma avea sa fie ziua Mercedes, cu dubla la Antipozi si victorie pentru Nico Rosberg.

photo via Twitter

2 years ago

1 Comment

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza