Menu
0 Comments

Artist de renume mondial umilit de odrasla unui politician

fadi kristal

Badarania si prostul gust nu au limite si nici granite. O demonstreaza experienta urata prin care a trecut Fadi Wassef Naguib, jumatatea de scena a proiectului egiptean de trance cunoscut sub numele de Aly&Fila.

Fadi mixa intr-un celebru club din Singapore pe nume Zouk, scena pe care de-a lungul timpului au urcat numerosi artisti de renume, cand noul patron al respectivului loc a venit cu o solicitare inedita.

Si anume ca Fadi sa mixeze intr-un back to back, adica in paralel, cu unul dintre inviatii VIP prezenti in seara aceea acolo. Cu alte cuvinte, zero respect pentru artistul egiptean, un nume cu greutate in muzica trance internationala.

VIP-ul dornic de dat in spectacol, scriu sursele, ar fi Norashman Najib, nimeni altul decat fiul primului ministru din Malaezia, Najib Razak.

Conform lui Fadi, acesta convenise cu oficialii clubului Zouk sa mixeze pana la inchidere, adica peste cele doua ore din intelegerea initiala (1:30-3:30), acesta declarand ca intotdeauna are obiceiul sa ramana la pupitru mai mult decat programul initial si aceasta din pasiune pentru muzica si din respect pentru publicul prezent. O stim prea bine noi cei care ascultam acest gen de muzica si care am fost la concertele Aly&Fila.

Fadi povesteste pe contul sau de Facebook ca intelegerea din Zouk n-a mai stat in picioare si la un moment dat unul dintre responsabilii clubului pe nume Byden l-a anuntat ca trebuie sa incheie setul la ora locala 4:15 si ca mai poate ramane inca 15 minute peste daca doreste. Aceasta dupa ce la 3:30 acelasi Byden venise cu o propunere “indecenta”, anuma daca nu doreste sa mixeze back to back cu anonimul DJ Ashman, adica Norashman Najib amintit mai sus.

Evident ca Fadi a declinat invitatia lipsita de respect si in cele din urma a trebuit sa puna punct setului constrans fiind de imprejurari.

“Se pare ca cei din Zouk doresc sa mixeze altcineva. Nu doar pentru asta, ci pentru ca aparent este vorba de fiul unui prim ministru. Va multumesc si va invit sa ascultati ultima mea piesa. Ne vom reintalni candva in viitor. Sub nicio forma in Zouk, pentru ca nu voi mai mixa niciodata aici. M-au insultat, dar pe voi cei din public va iubesc”, a fost mesajul transmis la microfon de Fadi catre fani.

Ulterior cei din Zouk au publicat o serie de mesaje prin care au incercat sa dreaga busuiocul si sa spuna ca in realitate lucrurile nu au stat deloc asa si ca din punct de vedere contractual dreptatea le apartine. Se prea poate sa fie asa, din moment ce a existat o intelegere scrisa pentru 2 ore si o alta verbala pentru o alta durata, insa conteaza mai putin. Ramane doar gestul urat de a forta un artist de un asemenea calibru sa-si inchida setul doar pentru a satisface capriciul marunt al nu stiu carui smecheras fiu de politician. Jenant!

Cine sunt Aly&Fila

Pentru a intelege mai bine despre cine am tot vorbit pana acum, Aly & Fila reprezinta un proiect trance formati din doi DJ si producatori egipteni pe nume Aly Amr Fathalah (Aly) and Fadi Wassef Naguib (Fila). Cei doi gazduiesc o emisiune radio numita Future Sound of Egypt, iar piesele lor au fost apreciate si mixate de-a lungul timpul de titani ai muzicii electronice precum Armin van Buuren, Paul van Dyk, Tiesto si multi altii. Din cauza unei probleme auditive pe care o are Aly, in ultimii ani la concerte brandul Aly&Fila a fost reprezentat doar de Fadi.

Fadi ne-a vizitat de doua ori in 2014, mai intai intr-un eveniment Armada Night la Arenele Romane (album foto aici) si apoi in decembrie la un extended set in clubul bucurestean Kristal. De fiecare data artistul egiptean a incantat audienta si s-a dovedit unul dintre cei mai calzi si prietenosi DJ pe care am avut ocazia sa-i urmaresc la lucru (si nu au fost deloc putini). Numai la ultima lui vizita a mixat peste 5 ore, iar la final nu a avut nicio problema in a se fotografia si schimba vorbe cu toti oamenii ramasi in club (album foto aici)

photo credit: Claudiu Gamulescu via Facebook

Tags: , , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza