Menu
6 Comments

Canalul M4 Sport in grila RCS-RDS

mp 4 sport

Compania RCS-RDS n-a achizitionat (inca) drepturile de transmisie pentru Formula 1, dar a facut o mutare prin care aduce Marele Circ in casele romanilor.

Mai precis, cei de la RCS-RDS au introdus in grila de programe canalul maghiar M4 Sport care va transmite sezonul 2016 de Formula 1.

Acesta este receptionat la liber de catre posesorii de televizoare dotate cu tuner DVB-C si poate fi gasit, cel putin in Bucuresti, la o simpla scanare din telecomanda.

M4 Sport este canalul televiziunii nationale din Ungaria dedicat evenimentelor sportive, iar in cazul Formulei 1 acesta va difuza LIVE intreg pachetul: antrenamente libere, calificari si cursa (detalii aici).

Formula 1 poate fi urmarita asadar pe canalul german RTL si pe postul maghiar M4 Sport, ambele aflate la liber in grila companiei cu sediul in Oradea si care detine mai bine de jumatate din piata de cablu si tv din Romania.

Cititi mai multe pe subiectul Unde vedem Formula 1 in Romania?

In alta ordine de idei, M4 Sport mai transmite si meciurile din UEFA Champions League si UEFA Europa League, partide care in Romania sunt oferite exclusiv de Telekom pe frecventele posturilor Dolce Sport.

Intre timp cei de la Telekom au anuntat ca analizeaza situatia din punct de vedere juridic, batand moneda pe dreptul lor exclusiv de a transmite cele doua competitii produse de UEFA pe teritoriul Romaniei. Se prea poate sa aiba dreptate din punct de vedere legal.

Exista insa posibilitatea ca emisia M4 Sport pe RCS-RDS sa fie blocata pentru Romania in timpul difuzarii meciurilor din Champions League. Vom vedea cum stau lucrurile la meciurile din aceasta saptamana.

UPDATE (15 martie): Emisia a fost oprita in timpul meciului Atletico Madrid-PSV Eindhoven difuzat pe M4 Sport si reluata dupa cateva ore de la finalul partidei din Champions League. Asadar, se respecta contractul de exclusivitate pe care Telekom il are pentru Romania pentru aceasta competitie alaturi de televiziunea care a preluat optiunea pentru posturile free-to-air, in speta Sport.ro/Pro Tv.

Postul M4 Sport in varianta HD a fost introdus si de UPC in grila la finalul lunii ianuarie, iar in timpul meciurilor din Champions League semnalul este criptat.

De citit si Un matinal de cosmar la Digi Sport

m4sport

photo credit: watch TV via photopin (license)

Tags: , , , , , ,

6 thoughts on “Canalul M4 Sport in grila RCS-RDS”

 1. Cr says:

  M4 Sport nu transmite in Romania competitii ca Formula 1, Champions League si Europa League. Nu mai dezinformati lumea.

  1. ecronicar says:

   Nu e nicio dezinformare. M4 Sport transmite Champions League si meciurile din aceasta saptamana au fost la liber si in Romania.

   View post on imgur.com

 2. Razvan says:

  Eu nu am m4 sport europe pe tv (sunt din Alexandria) prin 2016 aveam dar in 2017 si 2018 nu mai prind,ce pot face sa am din nou canalul pe tv?

  1. ecronicar says:

   Sa va adresati firmei de cablu cu o solicitare in acest sens.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza