Menu
0 Comments

Roman despre mizeria umana lansat de Savatie Bastovoi

savatie bastovoi

Invataturile unei prostituate batrane catre fiul sau handicapat este de departe cel mai asteptat roman al inceputului de an in Romania. O carte indelung prefatata pe Facebook si care a ajuns in librarie intr-o zi de mare praznic pentru dreapta credinta: Buna Vestire.

Descris drept “cel mai nebun si intreg roman al meu” de catre autorul Savatie Bastovoi, “subiectul acestui roman porneste de la o intamplare reala petrecuta intr-un orfelinat din Moldova pe care mi-au povestit-o doi copii de acolo, deveniti personaje in roman”.

“A scrie despre cele vazute si traite impreuna cu acesti oameni respinsi am considerat ca este o datorie morala. E cea mai tulburatoare, poetica, vesela, trista, frumoasa și urata carte a mea”, mai adauga autorul in prezentarea celui mai recent roman al sau.

O carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca oricarui cititor pasionat si cu atat mai mult a celui aplecat spre subiecte din zona de inspiratie duhovniceasca.

Lansata la Editura Cathisma,  Invataturile unei prostituate batrane catre fiul sau handicapat are 232 de pagini intr-un format cu totul special. Cartea poate fi achizitionata din Libraria Sophia.

“Formatul mare, neobișnuit al cărții (20 x 16 cm) este de fapt formatul unui caiet sovietic in care Eleonora isi nota gandurile. Am ales sa fim fideli formatului, deoarece cateva pagini din acest caiet au fost fotografiate si inserate in carte in facsimil”, explica autorul pe pagina de Facebook dedicata cartii.

Prima lansare a cartii cu prezenta autorului va avea loc la Iasi (1-3 aprilie), unde Savatie Bastovoi revine dupa doua decenii cu o lucrare in fata publicului. Autorul isi propune o alta abordare de prezentare a acestui roman iesind din monotonia lansarilor clasice.

“Sper ca acest roman sa fie un prilej de a ne apleca spre suferinta care este peste tot in jurul nostru. De aceea am gandit ca vom face un alt fel de lansari pentru aceasta carte, care sa depaseasca monotonia unui eveniment intelectual. Intalnirile prilejuite de lansarea cartii vor urmari si ajutorarea oamenilor care sufera de handicap fizic sau psihic”, a mai scris autorul.

Astfel, lansarea de la Iasi are loc de Ziua Internationala a constientizarii Autismului, in cadrul evenimentului ”Armonii albastre” organizat de ANCAAR (Asociatia Naționala pentru Copiii si Adultii cu Autism din Romania), filiala Iasi.

photo credit: Facebook

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza