Efectul colectiv al tragediei din Orlando

 

Principalul vinovat pentru ce s-a intamplat in Orlando e Internetul. Nu ca respectivul asasin era un tembel plecat cu capul de acasa, ci ca s-a radicalizat inspirandu-se de pe net.

Ne-o spune insusi presedintele american, desi individul care a provocat masacrul din Orlando ingrozind o lume intreaga si-a declarat pe fata admiratia pentru un grup care a trecut civilizatia prin sabie, la propriu, in Orientul Mijlociu si impotriva caruia umanitatea nu a gasit in mod bizar (inca) antibioticul necesar pentru eliminare.

Astfel, intr-un mod indirect, se sugereaza impunerea unui mai mare control asupra spatiului virtual, internetul, acest probabil ultim bastion al libertatii individului la nivel global. Sigur, totul sub acoperirea protejarii cetatenilor in fata acestor barbari de inspiratie World Wide Web si sub o forma de recomandare (nu credeti ca ar fi totusi bine sa…pentru a evita pe viitor…).

Tema cenzurii internetului nu este noua in spatiul public, numai ca acum se incearca o alta abordare mizandu-se pe latura sensibila excitata la maxim de un eveniment cu impact emotional major.

Intre timp, Trump si miss Hilary se bat pe eticheta de “eu sunt cel mai bun prieten al comunitatii LGBT”, iar subiectul sa iubim culorile CURcubeului (cel putin din empatie daca nu din CURiozitate) bate la audienta EURO 2016 cu tot cu actele de huliganism din Hexagon.

Prin urmare, la capitolul efecte colective ale tragediei din Orlando se disting doua linii bine conturate: internetul trebuie controlat (ceea ce inseamna inevitabil si cenzurat) si homosexualii iubiti de toata lumea in toata lumea.

Homosexuali despre care aflam povesti dintre cele mai emotionante, ca au avut mame si familii normale la un moment dat inainte de producerea declicului spre dragostea despre care majoritatea cea neintelegatoare si rea n-are habar. Ce chestie, si noi care credeam ca au supt in copilarie de la tati si nu de la mame lapte!

photo credit: Mainzer Rhein-Frühling via photopin (license)

2 years ago

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza