Tenis pe ploaie la Roland Garros

Dincolo de traditia turneului de la Roland Garros, una care nu poate fi negata indiferent cate terenuri acoperite ar instala Ion Tiriac la Madrid (spre exemplu), Parisul nu merita in momentul de fata un Grand Slam. Punct.

Pana si ultra conservatorii de britanici au inteles ca in fata naturii cel mai bine e sa te protejezi cu un amarat de acoperis retractabil. Francezii nu.

Ei ghilotineaza in fiecare zi rabdarea spectatorilor si sanatatea jucatorilor cu o incapatanare stupida. Daca prin absurd Bucurestiul ar fi fost in centrul atentiei pentru ceva similar, evident ca presa din Hexagon ar fi scris ca: “nici macar vremea nu tine cu tiganii de romani”.

 

Sigur ca pentru unii vremea a fost ciuma, vedem reactiile avute de Simona Halep si Agnieszka Radwanska (ambele eliminate in optimi dupa ce conduceau inainte de prima intrerupere), dar a fost si muma pentru altii.

Samantha Stosur si Tsvetana Pironkova se pot declara multumite si chiar ar putea inaintea o cerere sa se joace in fiecare zi pe ploaie la nu mai mult de 14 grade Celsius.

Ironia face ca in ziua cea mai ploioasa de la Paris, cand dupa 16 ani au fost anulate toate meciurile programate, organizatorii US Open tocmai lansau in mediul online un filmulet de prezentare a modernizatului complex de la Flashing Meadows, cu arena Arthur Ashe (cea mai mare din tenisul mondial) acoperita de un spectaculos acoperis retractabil.

In momentul de fata, Roland Garros ramane singurul turneu dintre cele de Mare Slem care nu dispune de un astfel de acoperis pe niciuna dintre arene, iar competitia ramane la mana sortilor din toate punctele de vedere.

photo credit: Court n°1, Roland Garros via photopin (license)

2 years ago

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza