Diverse Urbane

Prima intalnire cu doi homosexuali

homosexuali

Relatare dintr-un frecventat parc bucurestean undeva aproape de miezul noptii si aici nu ma refer la legendele tesute de-a lungului timpului pe seama celui de la Opera. Nu, aici e vorba de un parc decent, de cartier, unde dimineata vezi batrani citind inca presa tiparita sau care completeaza Rebus, la pranz mamici si bunici impingand carucioarele cu prunci, iar dupa-amiaza locul este populat cu adolescenti amorezati, biciclisti sau alergatori de cursa lunga.

Seara lasa loc de interpretare si subiectivism. O seara racoroasa dar placuta de toamna. Oameni se plimba incolo si incoace, care cum are treaba. Unii de mana, altii plimba cainii. Un peisaj incadrat in tipare. Nimic iesit din comun. As putea sa jur insa ca trei banci mai incolo de unde ma aflu sunt doi homalai care se ling intr-o veselie aprinsi de o ravna salbatica. Tabloul e izbitor. Am zis ca mi se pare, dar vocile masculine mi-au starnit atentia la un moment dat si am zis sa ma uit mai atent in directia lor. Bine, acum nici prea atent ca astia fac urat la gelozie si cine stie ce pasiuni nebanuite ar fi izbucnit in cuplul de amorezi nocturni.

CURiozitatea m-a impins totusi sa verific gazetareste din trei surse, dar mai mult mi-am consumat energia degeaba. Puteam sa merg linistit pe intuitie si nu m-as fi inselat. Chiar ei erau, oamenii viitorului despre care ni se tot spune pe mai toate canalele oficiale cum ar trebui sa-i acceptam noi, heterosexualii multi si rai, si sa-i intelegem, protejandu-le posterioarele de toate suturile care sunt indreptate pe nedrept impotriva lor, saracutii oropsiti ai lumii. Eventual sa le facem si cativa copii, nu care cumva sa se plictiseasca in cuplu.

Ceva mai gretos n-am trait in viata mea, trebuie sa marturisesc. Un sentiment ciudat, strain de mine, m-a cuprins si in cele din urma am plecat pe unde venisem, desi tot locul mi se parea de acum dintr-o alta lume, una in care aterizasem cumva contrar vointei mele pentru a asista la un spectacol de trista amintire. O hidoasa comedie, ce s-o mai lungim. Iesisem sa iau o gura de aer si m-am trezit bot in bot cu “civilizatia”.

Ce uraciune!

photo credit: Iowa City ped mall via photopin (license)

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza