Menu
0 Comments

Sa fim mai buni de sarbatori. Ce gluma!

Mie imi place mult asta cu “sa fim mai buni de sarbatori”. In realitate exprima exact ce si cum suntem cu adevarat in restul timpului, adica niste consumatori inraiti de orice…de produse, de barfe, de rautati, de nervi (ai altora in special). Omul prezentului in marea lui majoritate la asta se rezuma, un consumator si in acelasi timp un producator de gunoi (asta in cazul fericit in care n-am ajuns noi insine niste gunoaie).

Sarbatori prost intelese

Si daca e sa ma refer strict la capitolul sarbatori, in perioada asta suntem oricum mai putin buni decat in orice alt moment al anului, si asta din simplul motiv ca nu prea mai intelegem esenta sarbatorilor.

Doar ne folosim de ele ca pretext sa golim rafturile din magazine de parca am fi vestitorii Apocalipsei dupa Ioan, sa blocam soselele ca in filmele lui Spielberg in incercarea disperata de a fi pretutindeni in acelasi timp, sa mancam cat zece (porci) la un loc, sa ne intrecem la olimpiada de alcool pana ajungem sa ne linga cainii la bot, sa nu-i lasam pe oamenii de la urgenta sa se bucure de un carnat si o piftie din cauza “bunatatii” noastre si lista poate continua pana marti dupa Craciun cand, o minune (!), ne pregatim “sa fim mai buni” de Anul Nou.

In concluzie…

Daca asta inseamna bunatate si spirit al sarbatorilor, imi rezerv dreptul de a fi cel mai putin “bun” dintre pamanteni. In rest, prea putin despre cumpatare, despre o mana intinsa celui aflat in nevoie, despre bucuria de a darui si de a obtine zambete.

photo credit: Keith Williamson Ho! Ho! Ho! via photopin (license)

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.