Diverse Urbane

Inutilitatea amenzii in Romania. S-o gratiem!

masina parcata aiurea

Romania este acea tara din lume, probabil singura, in care legile sunt facute nu pentru a fi incalcate. Nu, ar fi mult prea simplu si usor asa. Legile sunt facute pentru a fi scuipate si injurate si, odata cu acestea, toti cetatenii de buna credinta platitori de taxe si impozite.

De asemenea, Romania este tara in care oamenii certati cu legea bunului simt isi fac nevoile in mijlocul strazii pentru a fi admirati de toata lumea. Da, ce va oripilati asa? Pentru ca nu stiu ce ar fi mai grav de atat, sa-ti faci necesitatile ziua in amiaza mare sau sa-ti lasi masina incuiata si sa pleci blocand mai bine de o saptamana o intreaga banda de circulatie?

Prostul in tara noastra nu e suficient de prost decat in masura in care are si spectatori, in masura in care efectul prostiei lui se vede, e resimtit de toata lumea. Pentru ca daca ai fi prost tu pentru tine fara nicio consecinta asupra celorlalti, chiar nu ar fi nicio problema. Insa trebuie sa te dai in spectacol, sa ai admiratori. Dar noi pe cine am mai injura si eu despre ce as mai putea scrie?!

Culmea nesimtirii in Romania

Ultima zapada cazuta peste cetatea numita Bucuresti a lasat in urma ei, pe langa mormanele de zapada, craterele imense din asfalt si trotuarele transformate in adevarate patinoare, si cateva astfel de exemple ale prostiei umane despre care am vorbit mai sus.

Pe unul dintre cele mai circulate si aglomerate bulevarde din Capitala, pe prima banda inaintea unei intersectii, unde dimineata poti astepta chiar si 15-20 de minute pana a vedea verde in fata ochilor, un individ pe care chiar l-a durut in sentiment si-a lasat masina si a plecat!

Si nu a lasat-o oricum, ci suficient de bine plasata incat sa stanjeneasca traficul in zona, toate celelalte vehicule care ies din spatele blocurilor, pe de altfel singura cale de iesire pe care au gandit-o alti destepti, urmand a se ingramadi cu ceilalti participanti la trafic intr-un grotesc efect de palnie.

Amenda. Asa, si?

Am tot trecut pe acolo zi de zi uimindu-ma de tupeul si neobrazarea celui care a facut grosolania asta. A trecut si Politia, lasandu-i respectivului o hartie in geam. O amenda cu valoare zero atata timp cand masina e in continuare nemiscata acolo, traficul ingreunat si nervii intinsi la maxim.

Cu ce ii incalzeste pe cei care se lovesc zi de zi de acest obstacol ca la un moment se presupune ca boureanul isi va plati amenda? Nu mai bine ii ridicau masina pe o platforma, i-o depozitau frumos intr-un spatiu special amenajat si-l puneau sa plateasca o suma care sa-l determine sa-si ia mai bine bicicleta?

Sau hai sa ne imaginam exemplul asta intr-o tara civilizata dupa care balesc romanii cu atata pasiune. Vrem o tara ca afara, parca asta e refrenul? Marea Britanie, Germania, Spania, oricare alta. Pai statea cineva la discutii cu rabla specimenului asta nesimtit? Nici pomeneala. In secunda doi zbura de pe strada si-l loveau drastic in portofel cu cateva mii de euro bune.

L-am facut vedeta!

Intre timp de obstacolul descris mai sus s-au mai lovit si alti cetateni, iar unul dintre acestia chiar a tinut sa filmeze si sa publice imaginile pe internet cu un comentariu de un realism izbitor. Sa-l urmarim!

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza