Diverse Politice

Protestiada

Cateva mii, zeci de mii poate, de persoane au iesit pe strazile marilor orase la proteste fata de intentia guvernului de a emite doua controversate ordonante de urgente.

Insusi presedintele statului (?!?), acest mediator al societatii, s-a plasat in fruntea coloanei de nemultumiti. O fi fost omul in timpul liber, tinand cont ca era o placuta dupa-amiaza/seara de duminica.

ROR

Eu nu doar ca sunt impotriva legilor amnistiei si gratierii, dar i-as baga la racoare pe toti cei care nu sunt tineri, frumosi si mai ales liberi, pe cei care nu gandesc cu mintile deschise (adica neomarxist), pe cei care sunt impotriva alinierii la noua ordine planetara etc.

Pana la urma n-au trecut decat vreo 60 si ceva de ani de la Fenomenul Pitesti si se pare ca unora inca le mai curge prin vene mostenirea lui Nicolschi si Țurcanu, respectiv apetenta pentru zeghe si gratii.

Sa profitam de asta si sa facem ordine in societate eliminand toate obstacolele. Doar asa putem consolida Republica Ongista Romania, in conditiile in care Parlamentul e de rahat, parlamentarii sunt penali si votul e luat la misto.

Da-l incolo de vot, cui ii pasa de o stampila, noi oricum iesim pe strada ori de cate ori nu ne convine ceva. Doar e democratie. Este?

Proteste in loc de vot

Acum serios vorbind, toti care iesiti acum la asa zise proteste si va puneti poze cu actele voastre de activism civic, nu mai bineti mergeati la fel de masiv la vot, pe 12 decembrie, pentru a va legitima democratic optiunea in conformitate cu regulile jocului?

Si atunci pesede n-ar mai fi luat 46% incercand sa va aduca in libertate penalii din puscarii, iar partidul oenge ar fi avut majoritate taind si spanzurand prin legislativ dupa propria agenda.

Asta cu sa mimam democratia cu plimbari duminicale pe Magheru e frectie pentru gura casca, dar e o frectie cu efecte periculoase pe termen lung. Cat sa mai fie de aici si pana la o dictatura a strazii?

photo credit: richardha101 Camera via photopin (license)

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza