Menu
0 Comments

Coabitarea KWJ-PSD. Doua exemple de succes

Eu nu cred in protestele de acum si in acelasi timp respect dreptul fiecaruia de a face opozitie la orice in limitele legilor scrise si nescrise.

Resping insa categoric orice forma de anarhie si insubordonare civica, si cred prin prisma valorilor in care am fost educat ca politica se face prin vot, in cadrul legal acceptat (pluripartidism, competitie electorala, stat de drept, separarea puterilor in stat) si nu prin propaganda/manipulare la televizor, prin internet sau pe maidan.

De aceea nu pot inchide ochii in fata ipocriziei care domneste in spatiul public printre cei care, asa zis, vor sa faca “revolutie” via facebook si va dau doua exemple concrete plecand de la o intrebare simpla: cand a existat coabitare intre presedintele KWJ si “ciuma rosie” PSD/majoritatea parlamentara? (conflictul aprins din prezent care intretine climatul de ura si dezbinare nationala). Iata raspunsurile:

1. A existat coabitare si inca una extrem de fructuoasa in vara anului 2015, cand o lege indelung discutata prin controversa generata pe fond, si pe care numerosi istorici au considerat-o anticonstitutionala, a fost votata in unanimitate de parlament si promulgata de presedinte in regim de urgenta (aproape in acelasi regim precum “noaptea ca hotii”) -> search google dupa Legea 217/2015 pentru amanunte si efecte. N-a protestat nimeni, nu s-a indignat nimeni cu exceptia catorva istorici rataciti, a putinilor jurnalisti neinregimentati politic/sistemic si a celor doi-trei supravietuitori ai comunismului de temnita.

2. A mai existat o coabitare tacita cand vreo 3 milioane de cetateni au semnat intr-o initiativa democratica pentru modificarea Constitutiei prin REFERENDUM in sensul definirii in clar a familiei (in realitate nimic altceva decat alinierea legii fundamentale la textul normativ deja existent in Codul Civil). Ce s-a intamplat cu acel camion de semnaturi? Presedintele i-a scuipat in obraz pe semnatari sub eticheta de “fanatici religiosi”, iar Parlamentul inca asteapta decizia Curtii Constitutionale (ramasa de atunci in vesnica pronuntare). Cu alte cuvinte, au bagat initiativa sub pres dandu-si mana tovaraseste.

N-am vazut pe nimeni sa protesteze, sa ocupe vreo piata publica ilegal, sa blocheze vreun drum sau sa incerce daramarea Guvernului ca reactie impotriva celor doua “coabitari” mai sus amintite. De ce? Doar pentru ca nu sunt doua chestiuni corecte politic si nu se afla pe agenda “societatii civile”?

Sa ne fereasca Dumnezeu de tirania minoritatii!

photo credit: соннна.тетеря 2014-01-16-0532 eua via photopin (license)

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza