Menu
0 Comments

Protestatarul bun, protestatarul rau

Un amestec de prostie, ignoranta si manipulare domneste in aceste zile prin spatiul public (teleonlinevizual).

“Galeriile Dinamo si Rapid veneau de la un meci de hambal”….E un sport nou probabil de care n-am auzit. Fusese intr-adevar un meci de..handbal intre Dinamo si Steaua unde, printre altele, se strigase si “mwie psd” (sigur, la deruta).

Si ajungem la a doua aberatie: “suporterii sunt platiti sa provoace haos”. In primul rand ca nu sunt suporteri, nici chiar ultrasi, ci huligani. Asta asa ca amanunt. Si daca tot intram in detalii pe care panselutele nu le vor intelege oricum, dezideratul huliganilor e ACAB, adica bataia cu fortele de ordine e un fel de fisa postului din categoria micile placeri ale vietii. Si pentru asta nu cred ca mai au nevoie de vreun stimulent.

E ca si cum i-ai spune unui protestatar de cariera “uite-l pe Ponta/Dragnea”. Se aprinde instant, face spume la gura. Asa si cu huliganul cand vede jandarmi. Plus ca nu scria pe niciunul de unde apartine, cum nici pe ceilalti nu scrie apartenenta partinica, ideologica sau ongistica. Oameni cu totii de diferite culori si orientari (parca era bine cu diversitatea?). Dar, bineinteles ca huliganii sunt niste suboameni, niste musafiri neinvitati la petrecere, care au stricat frumusete de protest intrerupand sesiunea de selfishuri.

Pana la urma si unii si altii erau pe acolo cam ilegal, blocand niste cai importante de acces prin oras intr-o adunare publica neautorizata. Asta daca tot vorbim de legi si de respectul dintre noi.

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza