A doua reeducare

Am ascultat cu greu asa numita spovedanie a unui (mi-e si greu sa-i spun) preot ateu si recunosc ca pulsul imi crestea cu fiecare cuvintel pe care individul il slobozea in sprijinul argmentatiei sale puerile.

Cateva zile n-am fost capabil sa reactionez. Rar mi se intampla, dar parca fusesem lovit in moalele capului de o maciuca invizibila. Si chiar asa au stat lucrurile. Maciuca din 2017 loveste prin cuvant.

Apoi, mi-am dat seama ca pe individul asta iluminat intr-o biblioteca din America l-am mai intalnit candva, din fericire doar in cartile unor supravietuitori marturisitori. Un tovaras care luase la randul lui lumina in beciurile Securitatii din Suceava pentru a pune in practica unul dintre cele mai grotesti experiemente din istoria umanitatii.

Pentru ca intre individul “preot” demisionar si Eugen Turcanu, instrumentul reeducarii de la Pitesti (cataclism uman peste care fauritorii manualelor de Istoria Romanilor au trecut prea usor trimitand spre anonimat subiectul) eu unul nu vad nicio diferenta.

Ambii au pornit pe un drum si au carmit-o la 180 de grade pe un altul. Unul a schilodit trupuri si suflete cu bata, un altul se trage de sireturi cu insusi Dumnezeu smintind o generatie intreaga de tineri si oameni incerti care semnul asta il asteptau.

Ne amintim ca si Turcanu si-a inceput “opera” de reeducare mai intai cu vorba dulce. Ce sa urmeze acum? Sa-l vedem pe individul asta predandu-ne ateism stiintific cu bata in mana in fata unui altar de Biserica transformata in muzeu cu intrebarea tampa pe fata: “ce faceti, ma, banditilor aici?”.

photo credit: spbda Без названия via photopin (license)

9 months ago

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza