Menu
0 Comments

Hristos si marxismul

Ploua de aproape 24 de ore necontenit si ma intreb daca nu cumva uneori natura plange pentru noi sau deplange ceea ce am ajuns. De fiecare data ma gandesc la Noe si la cat de mult trebuie sa fi plouat atunci pentru un nou inceput al umanitatii.

Restartul a fost unul esuat, urmasii lui Noe, si chiar el insusi, purtand cu ei mai departe samanta caderii adamice. Lumea a continuat sa alunece in intuneric pana la venirea Lui, a Cuvantului intrupat care ne-a adus Lumina cea adevarata, adica perspectiva mantuirii si a vesniciei, iesirea din negura permanenta la care ne condamnase iadul existential.

A plecat prematur dintre noi, avand grija de asta tot oamenii, dar e mereu prezent aici prin Tainele lasate si prin insusi preacurat trupul Sau si insusi scump sangele Sau. Pentru ca “Hristos in mijlocul nostru/Este si va fi” nu sunt doar simple vorbe dintr-un act liturgic. Si a promis ca se va intoarce de asta data cu slava multa sa judece pe tot omul, viu sau adormit, drept sau talamb.

Si noi, ca botezati intru Hristos, cu alte cuvinte crestini, avem datoria sa credem si sa priveghem precum fecioarele cele intelepte care si-au luat cu ele in candele untdelemn si vin. Daca istoria si moda vedem ca au cumva o ciclicitate si revin la curente din trecut, de ce sa nu credem ca si Hristos se va intoarce? Si asta judecand asa la modul simplist, fara prea multa aplecare dogmatica.

Pana atunci nu ne ramane decat sa traim spectacolul vechiului marxism reinventat si camuflat in idealurile omului contemporan care graviteaza in jurul libertatii. Ce libertate mai mare vreti, nebunilor, alta decat libertatea pe care insusi Dumnezeu ne-a lasat-o de a-L nega, prigoni si trimite la moarte?

Inchei printr-o fraza atat de actuala din “Intoarcerea la Hristos” a lui Ioan Ianolide:

Democratia de tip occidental deschide portile “democratiei” marxiste, caci acolo marxistii au toate drepturile, pe cand aici nu au drepturi decat marxistii” (n.a. – cand vorbeste de “aici” autorul se refera la o Romanie aflata in plin regim comunist; nu mai dureaza mult sa vedem ca Romania prezentului va fi devenit o democratie ca “acolo” pentru ca, nu-i asa, vrem o tara ca afara).

photo credit: spbda 31 августа 2014, Литургия в Неделю 12-ю по Пятидесятнице / 31 August 2014, Divine Liturgy on the 12th Sunday after Pentecost via photopin (license);

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.