Menu
0 Comments

Contador si ultimul cartus pe legendarul Angliru

Vuelta propune urcusul teribil pe Alto de Angliru, una dintre cele mai temute catarari din ciclismul profesionist, cu panta medie de 10.3% si portiuni draconice de 24%. Un adevarat infern.

Inclus in premiera in Turul Spaniei din 1999 si ramas cunoscut ca “drumul de capre” pentru pantele sale aproape imposibil de trecut pe bicicleta, Angliru reprezinta o provocare in sine pentru orice pasionat al sportului cu pedale, profesionist sau amator.

Primul invingator din istorie pe Angliru a fost regretatul Jose Maria Jimenez (“El Chava”), rutier care avea sa-i dedice succesul sau din 1999 lui Marco Pantan (ne amintim eliminat in acel an din Giro pentru un control pozitiv chiar cand purta tricoul roz). Ce ironie!

Ambii mari ciclisti nu mai sunt astazi printre noi. Angliru este mai prezent ca oricand si sambata devine poligon de tragere pentru un ultim cartus al “Pistolarului” Alberto Contador, ciclist aflat la penultima zi dintr-o cariera uriasa (desi sunt multi care ar spune controversata; e intr-adevar discutabil).

In orice caz, ar fi ceva de vis sa-l vedem pe El Pistolero invingator in varful lui Angliru, asa cum a mai facut-o in 2008.

UPDATE: Contador s-a impus pentru a doua oara in varful lui Angliru si cu aceasta victorie, ultima a carierei, a pus punct unei cariere impresionante (din toate punctele de vedere).

photo credit: Brendan A Ryan Vuelta stage 18: Contador, Froome, Woods via photopin (license)

Tags: , , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.