Menu
0 Comments

Bingham suspendat pentru pariuri. O rasturnare curioasa la un meci din China

Stuart Bingham, campion mondial de snooker in 2015, suspendat sase luni pentru ca vreme de sapte anisori a pariat vreo 35.000 de lire sterline pe meciuri de snooker, inclusiv ale lui.

Pe ale altora mai inteleg, dar pe ale lui dupa s-o fi ghidat dupa urmatoarea logica: “Hmm, azi joc cu Nimeni pe Drum din China si am impresia ca o sa ma bata. Ce-ar fi sa plasez eu un pariu in contra mea?!”

Cert e ca nea Stuart si-a luat sase luni, in timp ce lui Stephen Lee i-au dat 12 ANI, condamnandu-l practic la incheierea carierei. Un pic cam nedrept totusi.

Pariurile in snooker sunt destul de ciudatele, ca sa nu spun totusi dubioase, si cei care mai joaca pe astfel de meciuri cred ca stiu despre ce e vorba.

O rasturnare cel putin interesanta

Va dau un singur exemplu din urma cu doar cateva luni la un turneu din indepartata China, acolo unde se fac si se desfac multe, la propriu.

Plasez mai multe pariuri pe meciuri din primul tur si printre acesta scap si unul programat a doua zi. Cele din prima zi mi-au iesit toate, astfel ca eram in joc pentru a avea bilet castigator.

Meciul cu pricina ii aducea la masa pe Mark King, un jucator care si-a recunoscut public dependenta pe care a avut-o pentru jocuri de noroc (gambling), si un chinez de care n-auzisem in viata mea pana la momentul respectiv pe nume Chen Zhe.

Bineinteles ca am pariat pe victoria lui King la o cota bunicica de 1.50. Chinezul nici nu mai stiu cat avea pentru un succes, undeva la peste 4. Incepe meciul, toate bune si frumoase, King conduce 2-0, 3-1 la pauza.

Ma ia somnul urmarind partida pe live score. Adorm cu gandul ca nu e decat o formalitate sa pun mana pe bani. Nu era o suma mare, dar pentru moralul jucatorului era mai mult decat bunicica.

Intre timp, Chen Zhe gasise in culise vreo licoare magica, s-a dat de trei ori peste cap ca Greuceanu si revine spectaculos invingandu-l pe “Regele” nostru, cu 5-3!

De atunci mi-am spus vorba mare ca nu mai fac doua lucruri: nu mai pariez la turnee din China (si pe meciuri netelevizate) sau nu mai pariez (deloc) pe snooker.

photo credit: Eugene Kaspersky Kaspersky Riga Masters 2016 via photopin (license)

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza