Corectitudinea politica, aceasta cacofonie agasanta a vremurilor noastre, loveste din nou. Dupa Ilie Nastase, crucificat pentru episodul “Serena si ciocolata cu lapte” (scandalul cat casa e de notorietate), de asta data Gigi Becali e luat in vizor pentru ceea ce in occidentul decazut trece drept “atac sexist” la adresa unei femei (!)

Asta dupa ce patronul FCSB a spus ca el nu discuta (fotbal) cu omologul de la Hapoel Beer Sheva, o femeie, pentru ca locul femeilor nu e in fotbal sau in afaceri, dar ca el, altfel, o iubeste si respecta pe respectiva doamna. E opinia omului. Punct. Discutie incheiata. Daily Mail a scris pe larg despre acest subiect. Iata mai jos declaratia lui Becali la postul Pro X:

“Nu mă bat eu cu femeile. Când e vorba de femei, de lupte de orice fel, politice, fotbalistice, nu vorbesc, că nu mă lupt din principiu. Eu sunt creştin ortodox şi eu respect cu sfinţenie Evanghelia, cuvânt cu cuvânt. Aşa scrie acolo şi nu mă războiesc cu femeile niciodată. Când e vorba să fie o femeie de exemplu cum este ea acum, nu o bag în seamă. De ce? Că n-are ce căuta femeia acolo. Aşa zic eu, voi spuneţi că e altfel, misoginism, cutare, cutare, că lumea modernă, că femeia e egală cu bărbatul. Pentru voi. Pentru mine, femeia e cum spune la Evanghelia Sfântului Apostol Pavel, în Epistola către Timotei. Aşa scrie şi aşa fac şi nu mă lupt cu nicio femeie niciodată. O respect, o iubesc, o stimez şi cu asta, basta, dar nu mă lupt cu ea şi nu mă interesează să vorbesc cu ea despre fotbal”.

Intelege-te insa cu coerectii politici, acesti apostoli ai iubirii totalitare si propovaduitori ai armoniei de tip neo impusa cu bata in mana. Becali nu e vreo usa de Biserica nici el, dar aici chiar e o exagerare grosolana cu “atacul sexist”.

Pai asa nici eu nu credeam pana mai ieri ca locul femeilor ar fi in presa sportiva, sa zicem (si avem atatea exemple de domnisorici care dau cu batul in balta si care fac ce fac doar pentru mirajul unei anumite notorietati, pentru vizibilitate, expunere publica si alte obiective personale), insa mi-e mai mare dragul si-mi scot palaria ori de cate ori vad sau intalnesc fete super pasionate, profesioniste in ceea ce fac si care mananca fenomenul pe paine de dimineata pana seara.

Pana la urma omul sfinteste locul in orice domeniu si respectul e castigat pe merit.

photo credit: Flats! “Tegen seksisme en seksueel geweld” via photopin (license)