Menu
0 Comments

Delirul 22-ului

“…preoții legionari care umblau cu pistolul la brâu să omoare niscai’ jidani” sunt acum „sfinții închisorilor”, doar pentru că i-au arestat comuniștii, că nici vorba de colaborare între Biserică și Securitate”.

Tocmai am citat un pasaj din delirul unui cetățean care semnează în 22, revista pe care, iertate să-mi fie păcatele tinereții mele, obișnuiam să o citesc în anii facultății.

Revenind la textul asta încărcat de răutate, ce mistificare cu bună știință a istoriei din partea autorului care lansează un asemenea atac “dujmanos” la adresa unor oameni striviți de stalinisti și acum loviți în continuare de omul nou de tip neo.

Tocmai un “jidan” pe nume Nicolae Steinhardt l-a numit pe Valeriu Gafencu “Sfântul închisorilor”, același Gafencu care și-a luat de la gură streptomicină care i-ar fi salvat viață pentru a o da unui alt evreu, Richard Wurmbrand.

E interesant cum în aceeași săptămâna au loc două atacuri la adresa celor care au opus rezistență comunismului instalat după 23 august 1944 în România, de parcă la un semn s-a pus în mișcare o mașinărie de schimbat trecutul.

Istoria e răstălmăcită chiar sub ochii noștri, negrul devine alb și invers. Sfinții închisorilor erau doar niște “preoți legionari” care căutau să “omoare jidani”, iar luptătorii din rezistență anticomunistă din munți simple elemente care au acționat împotriva intereselor României (?!?)

Vai, vai, vai…ce vremuri crâncene au fost, dar ce vremuri interesante urmează.

 

photo credit: Thomas James Caldwell Cell Block 7 via photopin (license)

Tags: , , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.