Fariseisme

Dupa apele agitate de manifestul trupei La Familia si cenzura aplicata de clubul din Cluj in numele libertatii (?!) apar la lumina comentatorii si analistii care explica din prea plinul cunoasterii ca de fapt mesajul crestin nu poate fi transmis vreodata prin muzica de cartier.

Cum adica sa-i ascultam pe niste “bagabonti” care pana mai ieri cantau despre viata de strada cu toate aspectele ei iesite din tipare si care acum trag un semnal de alarma despre caderea societatii in abisul necredintei si maniupularii globaliste?

Adevarul e altul si de aceea fenomenul trebuie cenzurat din fasa. Dincolo de blocurile gri, acolo unde mesajele din exterior sunt trecute printr-un filtru al omului incercat de greutatile vietii, nu prea tine povestea cu zana curcubeu pentru care se face o propaganda tot mai agresiva. Poate ca mediul online si retelele de socializare au fost invadate de acest virus cu ramificatii extinse, dar oamenii simpli din cartiere au propria lor poezie de strada si multi inca isi mai simt picioarele infipte in pamantul udat de sangele si sudoarea inaintasilor.

Miza e mare si temerea pe masura. Cartierul trebuie tinut la periferia societatii si mesajul lui anatemizat pentru a nu deveni un nucleu de rezistenta la nivel macro prin promovarea unui discurs in contra iubirii globale.

De aceea veti auzi despre un Cedry2k ca fiind etichetat legionar doar pentru ca a indraznit sa-i puna in versuri pe Sfintii Inchisorilor, despre Sisu ca e doar un drogat recidivist, si muzica hip hop in general doar o exprimare a unei subculturi urbane. De unde intelegem ca despre Hristos au dreptul sa vorbeasca numai doctoranzi si elitisti, mintile luminate, intelghentia vezi Doamne!

In tot acest tablou golanii de cartier sunt compromisi, n-au credibilitate si trebuie osanditi pe vecie la o viata de underground fara drept la pocainta pentru pacatele lor (asumate de cei mentionati mai sus si altii ca ei). Dar oare crestinismul primar nu s-a raspandit in catacombele Imperiului Roman si primii crestini nu erau vazuti ca niste paria vanati pentru “pacatul de a-l marturisi pe Hristos”?

Si nu trebuie decat sa privim in Sinaxar pentru a vedea ca la Hristos nu se ajunge prin doctorate si scoli inalte, ci prin pocainta si inima curata. Cata credibilitate au avut oare desfranata Maria Egipteanca inainte de a-si castiga locul printre Sfinti sau prigonitorul Saul inainte de a veni la cunostinta Adevarului pe drumul Damascului si a ajunge repere de indreptare prin dragostea Domnului? Ce sansa pe ei sa nu prinda generatia Facebook! Cum s-ar fi gasit unii si altii farisei sa-i condamne din prea plinul suficientei lor.

Dar oare nu-i asteapta Dumnezeu la cina pe orbi, schiopi si toti marginalii, cand cei chemati dintre alesi au alte preocupari (sa-i judece pe altii, spre exemplu)?!

photo credit: x1klima Toulon, Humans Habitat via photopin (license)

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza