Menu
0 Comments

Cauza mortii lui Avicii

Stirea conform careia un cunosct DJ si producator suedez pe nume Tim Bergling a murit la doar 28 de ani a facut inconjurul lumii in urma cu doar cateva zile.

Cunoscut mai bine publicului larg dupa numele de scena, Avicii, suedezul se afla intr-o vacanta exotica in Oman si nimic nu parea sa anticipeze nefastul deznodamant.

Sinuciderea a fost avansata inca de la inceput ca ipoteza de publicatiile care au tratat subiectul si confirmarea a venit chiar din partea familiei artistului.

“Iubitul nostru Tim a fost un cautator, un suflet artistic fragil in cautare pentru raspunsuri la intrebarile existentiale. Nu a putut sa mearga mai departe. A vrut sa-si gaseasca pacea”, e mesajul familiei lui Tim Bergling aka Avicii. Pacat ca n-a mai avut rabdarea, timpul si resursele pentru a ajunge la cunostinta Adevarului.

La 28 ani, cunoscut de o lume intreaga, cu multe milioane de dolari in cont, faima cat pentru mai multe vieti, Avicii a ales sa-si puna capat zilelor, dupa cum sugereaza mesajul familiei catre public. O iesire din scena pe care au ales-o de-a lungul timpul numerosi artisti.

Inca o tragedie care ar trebui sa dea de gandit consumatorilor de asa numit entertainment. Traim vremuri ale unui consumerism feroce, in care artisti de tipul lui Tim Bergling sunt la modul propriu consumati pana la epuizare de managerii lor si nu in ultimul rand de fanii lor.

Artistii au devenit idoli, iar presiunea care apasa pe umerii acestor pana la urma simpli oameni e uriasa. Foarte putini au capacitatea de a rezista si majoritatea se refugiaza in droguri si alcool pentru a castiga un asa numit moment de liniste si intimitate, inselarea fiind uriasa din acest punct de vedere. Astfel, vedem cu tristete ca granita de la celebritate la tragedie este una extrem de fragila.

Toate sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos. O vorba milenara mai actuala ca oricand in societatea de consum care tinde sa ne controleze vietile si sa ne dicteze constiintele facandu-ne sclavii propriilor placeri usoare.

photo credit: NRK P3 Avicii – Findings Festival 2015 via photopin (license)

Tags: , , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.