Menu
0 Comments

Lumina sfanta s-a aprins din nou in sfantul mormant

Imagini emotionante transmise din interiorul Bisericii Sfantului Mormant de la Ierusalim unde, ca in fiecare an, credinciosii crestin-ortodocsi au primit sfanta lumina din mainile Patriarhului Teofil al III-lea.

Acesta a patruns in sfantul mormant la ora Romaniei 14:12 pentru a rosti rugaciunea specifica la locul unde a fost depus trupul mort al Mantuitorului Iisus Hristos, in timp ce toate luminile din interiorul Bisericii au fost complet stinse.

Au urmat clipe de o inalta traire duhovniceasca ce au razbatut dincoace de ecranele micilor si marilor ecrane.

La ora Romaniei 14:16 Patriarhul Teofil a iesit din sfantul mormant cu lumina sfanta pe care a daruit-o cu bucurie crediniciosilor.

O mare de entuziasm a cuprins intreaga Biserica a Sfantului Mormant, credinciosii impartasindu-se din bucuria luminii sfinte a Invierii Domnului Nostru Iisus Hristos.

Credinciosii din Romania se vor bucura si in acest an 2018 de lumina sfanta adusa de la Ierusalim de o delegatie in fruntea careia s-a aflat Preasfintitul Timotei Prahoveanul, episcop vicar-patriarhal. Avionul din partea Bisericii Ortodoxe Romane va ajunge la Otopeni, sambata seara, in jurul orelor 20, urmand ca reprezentantii diverselor parohii sa primeasca lumina la salonul oficial, potrivit unui comunicat al Patriarhiei.

photo credit: Raimond Klavins | Artmif.lv Israel Yantra.lv via photopin (license)

Tags: , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza