Menu
0 Comments

Sinuciderea asistata sau noul Kirillov din Demonii lui Dostoievski

Romanul “Diavolul este politic corect”, scrisa de parintele ieromonah Savatie Bastovoi, a trecut drept unul SF la momentul lansarii.

O stire aparuta astazi plaseaza insa actiunea din carte in planul realitatii prezentului si deschide o perspectiva periculoasa pentru viitor: sinuciderea asistata sau eutanasia voluntara!

Bineinteles ca progresistii din lumea intreaga jubileaza dupa ce un australian de 104 ani (om de stiinta), fara sa sufere de vreo boala incurabila, a mers in Elvetia pentru a-si pune capat zilelor (cum altfel decat asistat, adica incurajat, ajutat?!).

Mesajul Fundatiei care se ocupa de toata grozavia si care are un nume predestinat (Exit) anunta sec pe retelele de socializare ca respectivul cetatean “a murit in pace”.

O exprimare deloc la intamplare, pentru ca si noi ne rugam in cadrul Liturghiei pentru “sfarsit crestinesc vietii noastre”, insa dimensiunea e cu totul alta, un fel de inversare si o rastalmacire a sensului cuvintelor.

Oamenii acestia nu-l (mai) recunosc pe Dumnezeu de Creator si Ziditor, iar gestul lor (dincolo de toate explicatiile “logice” si “umaniste” care ne sunt aduse) e unul de razvratire impotriva datatorului de viata.

Astfel, ne amintim de personajul Kirillov din romanul Demonii al lui Fiodor Dostoievski, un nihilist atroce pentru care sinuciderea reprezenta fronda suprema in fata lui Dumnezeu, forma prin care omul il substituie pe Dumnezeu.

Tags: , , , ,

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.