Menu
0 Comments

Sens unic pe strada Tony Bulandra

De cateva saptamani la intrarea pe strada Tony Bulandra in sensul dinspre Maior Coravu a rasarit un semn de interzis.

Evident ca nimeni nu l-a bagat in seama. Nici n-ai avea cum sa-l iei in serios, din moment ce arata mai mult a interzis pentru cei care ar vrea sa intre cu masinile pe terenul de pamant al bazei sportive Electroaparataj din vecinatatea Arenei Nationale.

La un moment dat, intr-o zi de weekend, Politia Locala a facut un filtru la jumatatea strazii Tony Bulandra impartind cu darnicie amenzi celor care intrau pe interzis dinspre Coravu spre Vatra Luminoasa.

Si s-au impartit amenzi pana s-a terminat norma pe ziua respectiva, e drept, nu chiar pentru toata lumea, dupa cum i-a precizat Cronicarului unul dintre cei prinsi pe interzis.

“Nu ma deranjeaza ca mi-am luat amenda, ci ma supara ca nu dau la toata lumea. L-au oprit pe unul cu un Range Rover, i-au cerut actele, apoi l-au lasat sa plece fara probleme”, si-a descarcat omul sufletul.

O alta doamna a incercat sa fie mai sentimentala cu politistul de la Locala sugerandu-i mai degraba un avertisment fiind la prima abatare.

“Nu am vazut semnul, ce sa fac daca nu l-am vazut?!”, i-a spus doamna.

“Eu nici lu’ mama nu-i dau avertisment, ii dau amenda daca greseste”, a venit raspunsul.

Doamna a continuat: “Dar nu va e un pic frica de Dumnezeu, ca sunteti si langa Biserica?!”

Politistul se intoarce, se uita la Biserica, dupa care replica: “Nu sunt langa Biserica, sunt cu spatele la ea!”

Inteleg ca toti cei amendati vor contesta in instanta sanctiunile, desi repet, dreptatea era de partea “oamenilor legii”. 

In realitate, sensul unic de pe Tony Bulandra debuteaza de la jumatatea strazii, mai precis dupa ce se trece de Biserica Vatra Luminoasa. Cu alte cuvinte, oamenii care ies din incinta Spitalului Monza pot face dreapta, la fel cum si cei care vin de pe strada Ottoi Calin pot face stanga.

In continuare semnul de interzis este incalcat la scara macro, pe acelasi considerent, e amplasat in dunga si oamenii sunt invatati de-o viata sa circule pe Bulandra ca strada de legatura intre Coravu si Vatra Luminoasa. Politia Rutiera a aparut in zona, dar nu pentru a da amenzi ca cei dinainte, ci pentru a-i obisnui pe oameni cu modificarea.

Daca probabil va intrebati de ce a fost montat semnul de interzis pe Bulandra, am aflat si raspunsul.

“Oamenii care locuiesc pe strada aceasta au facut o hartie la primarie si ei au montat semnul de interzis”, i-a spus un politist de la rutiera unui participant la trafic care nu intelegea de ce trebuie sa ocoleasca trei strazi pentru a ajunge acasa.

Spune-ti parerea, opinia ta conteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.