Menu

Cine eCronicar?

Un fel de Grigore Ureche al erei digitale, un cronicar adaptat timpurilor, cu desktop, laptop si smartphone in maini, care scrie in spirit critic, analitic si uneori chiar cu umor despre diverse subiecte din cotidian, respectiv experienta personala. Acesta sunt eu, cronicarul!

Nascut in anul celebrului roman al lui George Orwell, eCronicar a pasit in blogosfera in 2007 pe platforma .com a celor de la WordPress intr-o vreme cand blogul era unealta oamenilor care aveau ceva de spus si scriau din placere si talent.

Ulterior am trecut la propriul domeniu inspirat de formula Eu, Cronicar!, pentru ca in cele din urma sa ajung la forma actuala de ecronicar.

De ce eCronicar? Dintr-un motiv foarte simplu si ma voi folosi de definita din dictionar pentru a pune lucrurile in lumina corespunzatoare:

CRONICÁR, cronicari, s. m. 1. Autor de cronici sau de letopisețe. 2. Colaborator al unui ziar sau al unei reviste, însărcinat cu redactarea de cronici (sursa: dexonline.ro)

Asadar, eCronicar pentru ca vorbim de un autor de cronici pe suport electronic, un cronicar adaptat timpurilor in care traim si mijloacelor de comunicare in masa pe care la avem la dispozitie, adica a blogurilor, site-urilor si retelelor de socializare prin care navigam.

Daca la inceput scrisul a fost doar pasiune, in timp a ajuns un mod de viata, iar omul din spatele lui eCronicar traieste prin, din si pentru scris. El nu este nici pe departe o masina de scris, ci este un om ca toti ceilalti, cu trairi si sentimente, cu viata personala, defecte, calitati, amintiri, trairi si sentimente. Cu toate acestea, pentru el scrisul reprezinta un fel de a doua respiratie complementara la cea naturala.

eCronicar iubeste libertatea bine inteleasa si de aceea scrie despre lucrurile care-i plac, evenimente din proximitatea lui existentiala sau din aria lui de interes.

Cand nu relateaza despre sport, fenomen pe care il indrageste din vremuri ce se pierd in indepartarea amintirilor sale, pune in cuvinte si fraze experientele sale de zi cu zi, cele traite pe doua roti, la pedalat, scrie despre filmele pe care le vede, cartile pe care le citeste sau traduce in cuvinte intalnirile muzicale la care participa. Probabil de aceea va si intrebati de ce trance?

Dincolo de toate aceste experiente, el este si un dedicat observator al vietii de zi cu zi. Este atent la detalii si are intuitia subiectelor care pot fi de interes. Este riguros, analitic, critic si ii place sa creada despre el ca este un om cu simtul umorului dezvoltat.

Cand nu se afla la masa de scris, eCronicar se plimba cu bicicleta, conduce masina, joaca snooker, danseaza kizomba, citeste, se intalneste cu prietenii, aceia pe care ii are, sau merge la Biserica pentru ca l-a descoperit pe Dumnezeu precum fiul ratacitor intors in casa Tatalui.

Cu alte cuvinte, expresie devenita motto al blogului de fata, eCronicar isi traieste viata si crede ca o traieste frumos, desi nu mai e nici el la prima tinerete de acum, dar nici varsta din ID nu si-o arata, semn ca se coace incet si bine sub soarele vietii.

Si cu toate acestea, daca probabil te intrebi in continuare cine e cronicar, nu trebuie decat sa citesti in continuare sau sa urmaresti retelele de socializare pentru a-l descoperi cu adevarat, in cuvinte si fraze.